Kecskesajtos céklasaláta
Könnyen elkészíthető, laktató saláta, amely főételként is megállja a helyét.
Előkészület: 15 minutes minutes
Típus: Főétel, Saláta, Vacsora
Konyha: Mediterrán, Vegetáriánus
Kulcsszó: balzsamecet, cékla, kecskesajt, narancs
Tálalás: 2
Kalória: 221.4kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 150 g főtt cékla
- 1 db narancs
- 1/4 db lilahagyma
- 50 g rukkola
- 50 g kecskesajt
- 30 g dió
Öntet
- 2 ek balzsamecet
- 4 ek olívaolaj
- 1 mk só
Aprítsd fel a céklákat kockákra.
Szedd gerezdekre a narancsot és vagdosd háromfelé a gerezdeket.
A lilahagymát vágd vékony szeletekre.
Keverd össze a rukkolát a fentebb említett alapanyagokkal.
Ízesítsd a salátát sóval, olívaolajjal és balzsamecettel.
A kecskesajtot is kockázd fel, majd add hozzá a salátához utolsó előtti lépésként.
Óvatosan keverd össze a salátát, hogy a kecskesajt ne törjön össze túlságosan.
kalória: 221.4kcal | szénhidrát: 10.4g | fehérje: 8.8g | zsír: 17.3g | telített zsír: 4.9g | koleszterin: 11.5mg | rost: 3.5g | cukor: 6.4g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]