Szereted a különleges salátákat? El tudod képzelni, hogy a gyümölcs is jól tud passzolni a zöldségekkel? Akkor ezt a balzsamecetes céklasaláta receptet neked ajánljuk.
A cékla egy salátanövény, mely a répafélék családjába tartozik, ezért régies néven céklarépának is hívják. A mediterrán régióból származik, Magyarországon a 17. század óta ismert. Annak ellenére, hogy felhasználási területe igen széles, hazánkban mégsem vált túl népszerűvé, szinte csak savanyúságként fogyasztjuk. A cékla A-, C-, illetve B-vitaminokban, béta-karotinban gazdag növény, de sok vasat, rezet, folsavat, magnéziumot, kalciumot is tartalmaz. A betain nevű vegyület az, amely a cékla erős vörös színét adja, amely jót tesz a májnak, mert a méreganyagok lebontása során keletkező szabadgyököket segít semlegesíteni. Folsavat is tartalmaz, amit a boldogság vitaminjaként tartanak számon. Ez az anyag elősegíti a jó közérzetet, az öröm, bátorság, optimizmus fenntartását. Emellett szerepe van a haj növekedésében, a sebek gyógyulásában és különösen fontos kismamáknak is, mert segíti az embrió helyes fejlődését. Továbbá a cékla gátolja a ráksejtek szaporodását, javítja a vérképződést, csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt.

Kecskesajtos céklasaláta
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
Ez a saláta kiváló akkor is, ha a narancsot paradicsomra cseréled!
Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!
További könnyed, ízletes recept javaslataink:
Balzsamecetes sült zöldségek és gyümölcsök