Kecskesajtos céklasaláta recept

Szereted a különleges salátákat? El tudod képzelni, hogy a gyümölcs is jól tud passzolni a zöldségekkel? Akkor ezt a balzsamecetes céklasaláta receptet neked ajánljuk.

A cékla egy salátanövény, mely a répafélék családjába tartozik, ezért régies néven céklarépának is hívják. A mediterrán régióból származik, Magyarországon a 17. század óta ismert. Annak ellenére, hogy  felhasználási területe igen széles, hazánkban mégsem vált túl népszerűvé, szinte csak savanyúságként fogyasztjuk. A cékla A-, C-, illetve B-vitaminokban, béta-karotinban gazdag növény, de sok vasat, rezet, folsavat, magnéziumot, kalciumot is tartalmaz. A betain nevű vegyület az, amely a cékla erős vörös színét adja, amely jót tesz a májnak, mert a méreganyagok lebontása során keletkező szabadgyököket segít semlegesíteni. Folsavat is tartalmaz, amit a boldogság vitaminjaként tartanak számon. Ez az anyag elősegíti a jó közérzetet, az öröm, bátorság, optimizmus fenntartását. Emellett szerepe van a haj növekedésében, a sebek gyógyulásában és különösen fontos kismamáknak is, mert segíti az embrió helyes fejlődését. Továbbá a cékla gátolja a ráksejtek szaporodását, javítja a vérképződést, csökkenti a vérnyomást és helyreállítja a sav-bázis egyensúlyt.

Kecskesajtos céklasaláta

Kecskesajtos céklasaláta

Könnyen elkészíthető, laktató saláta, amely főételként is megállja a helyét.
Előkészület: 15 minutes
Típus: Főétel, Saláta, Vacsora
Konyha: Mediterrán, Vegetáriánus
Kulcsszó: balzsamecet, cékla, kecskesajt, narancs
Tálalás: 2
Kalória: 221.4kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 150 g főtt cékla
  • 1 db narancs
  • 1/4 db lilahagyma
  • 50 g rukkola
  • 50 g kecskesajt
  • 30 g dió

Öntet

  • 2 ek balzsamecet
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 mk

Elkészítés

  • Aprítsd fel a céklákat kockákra.
    Kecskesajtos céklasaláta
  • Szedd gerezdekre a narancsot és vagdosd háromfelé a gerezdeket.
  • A lilahagymát vágd vékony szeletekre.
    Kecskesajtos céklasaláta
  • Keverd össze a rukkolát a fentebb említett alapanyagokkal.
  • Ízesítsd a salátát sóval, olívaolajjal és balzsamecettel.
  • A kecskesajtot is kockázd fel, majd add hozzá a salátához utolsó előtti lépésként.
  • Óvatosan keverd össze a salátát, hogy a kecskesajt ne törjön össze túlságosan.
    Kecskesajtos céklasaláta

Tápanyagok

kalória: 221.4kcal | szénhidrát: 10.4g | fehérje: 8.8g | zsír: 17.3g | telített zsír: 4.9g | koleszterin: 11.5mg | rost: 3.5g | cukor: 6.4g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Ez a saláta kiváló akkor is, ha a narancsot paradicsomra cseréled! 

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Balzsamecetes sült zöldségek és gyümölcsök

Ez a recept tökéletes jolly joker fogás, hiszen az őszi-téli szezonális zöldségek és gyümölcsök felhasználásával készül. Bátran kombináljuk a gyümölcsöket a zöldségekkel hiszen ízekben és textúrákban gazdag fogások kerekednek belőlük.
Nézd meg ezt a receptet!

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: