Superior céklatócsni

Szereted a tócsnit? Jó hírünk van ez az egészségesebb változat ugyanolyan, sőt ha lehet, mi még egy picit finomabbá tettük. Az igazi tócsniélményt a lehető legdiétásabban céklával készítheted,a persze ettől vörös lesz,de szerintünk ez még szebb. A finom íz mellé kevés szénhidrát és szír párosul mindezt emeli, a cékla magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalma, valamint remek antioxidáns és állóképesség fokozó hatása. A céklatócsnit igazán változatosan eheted. Önmagában, vagy fokhagymás joghurttal kenve is finom, de egy szelet csirkemellet is feldob, de akár meg is töltheted grillzöldségekkel, vagy húsos raguval. Ráadásul filléres elkészíteni. Kell ennél több?

céklatócsni recept

Superior céklatócsni

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Főétel, Snack, Vacsora
Konyha: Gourmet, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 185kcal

Hozzávalók

  • 150 g cékla
  • 1 sárgarépa
  • 50 g petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 teáskanál kömény
  • 0.5 citrom leve
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál vagy kicsit több
  • 1 teáskanál bors
  • csipet gyömbérpor opcionális
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  • Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só vont ki belőle.
  • Hasonlóan reszeld le a hagymát és a répát, valamint vágd apróra a petrezselyemzöldet. Az lereszelt zöldségeket jól keverd el az összes többi hozzávalóval (kivétel a zsiradék) és lefedve hagyd állni 10 percig. Ha kicsit nedves tegyél még hozzá zablisztet.
  • A kókuszzsírt forrósítsd fel egy serpenyőben. Kézzel formázz kis tócsnikat a céklás masszából és süsd oldalanként 3-3 percig. Kivéve tedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsírtól megszabadulj.

Notes

+tipp: Ha már jól megy akkor süthetsz nagyobb tócsnikat is palacsintasütővel, amiket változatosan megtöltve még finomabb ételt kapsz.

Tápanyagok

kalória: 185kcal | szénhidrát: 16g | fehérje: 7g | zsír: 10g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Zöldségekkel dúsított fasírt 

Már nem csak a főzelékeket lehet színesíteni, lisztmentesen készíteni izgalmas fűszerezéssel, hanem a fasírtokat is variálhatjuk, dúsíthatjuk kedvünkre. Most épp egy ilyen receptet hoztunk neked. 

Elolvasom