Karajcsíkokkal töltött céklás lepcsánka

A jó minőségű, sovány sertéshús fogyasztása a tudatos táplálkozással is összhangban van. Ezért nemrégiben három diétás sertés recept készítését jelentettük be, melyből most az utolsó került terítékre. Előző két receptünkben hagyományosabb ételeket készítettünk, természetesen egészségesen és diétásan, azaz ahogy mi hívjuk: clean eating módon. Most azonban egy kissé extravagánsabb receptet hoztunk nektek, hiszen első ránézésre látszik, hogy nem éppen a magyar konyha egyik alapételéről van szó. Céklából készítettünk ugyanis egy lepcsánkát (más néven óriás tócsnit, vagy macokot), melyet sovány sertéskarajjal és puha, de még roppanós cukkinivel töltünk meg.

Hogy milyen ez az étel? Szerintem konkrétan isteni! 🙂 Ízvilágában picit az ázsiai és a magyar stílus találkozása, de a franciától sem áll távol. A lepcsánka az alternatív alapanyagok ellenére vékonyra sütve is jól kezelhető, rugalmas állagú, így nem csak hajlítani, de akár tekerni is lehetne. Ízében fűszeres, a cékla enyhe földes ízével csak a távolban érződik, melyet a lila hagyma pici édessége tökéletesen lekerekít. Az egésznek pedig a cukkini ad egy lágyságot, hogy a laktató étel egyszerre könnyed is legyen. Ez az a fogás, melyben a húst csakis sertésből tudom elképzelni. Voltaképpen csirkével az egész jellegét vesztené.

Ezt a receptet akkor érdemes elkészíteni, amikor ráérsz egy kellemes kora délutáni főzésre és esetleg kísérletezni is van kedved. Élvezd ki a konyhai alkotás örömét, majd fogyaszd el egy igazán ízes és laktató, de mégis diétás ebédként.

karajjal és cukkinivel töltött cékla lepcsánka recept

Karajcsíkokkal töltött céklás lepcsánka

Előkészület: 1 hour 10 minutes
Elkészítés: 1 hour 10 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 417kcal

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

Diétás ebéd a cékla lepcsánka sertéssel és cukkinivel

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával.

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom