Karajcsíkokkal töltött céklás lepcsánka

A jó minőségű, sovány sertéshús fogyasztása a tudatos táplálkozással is összhangban van. Ezért nemrégiben három diétás sertés recept készítését jelentettük be, melyből most az utolsó került terítékre. Előző két receptünkben hagyományosabb ételeket készítettünk, természetesen egészségesen és diétásan, azaz ahogy mi hívjuk: clean eating módon. Most azonban egy kissé extravagánsabb receptet hoztunk nektek, hiszen első ránézésre látszik, hogy nem éppen a magyar konyha egyik alapételéről van szó. Céklából készítettünk ugyanis egy lepcsánkát (más néven óriás tócsnit, vagy macokot), melyet sovány sertéskarajjal és puha, de még roppanós cukkinivel töltünk meg.

Hogy milyen ez az étel? Szerintem konkrétan isteni! 🙂 Ízvilágában picit az ázsiai és a magyar stílus találkozása, de a franciától sem áll távol. A lepcsánka az alternatív alapanyagok ellenére vékonyra sütve is jól kezelhető, rugalmas állagú, így nem csak hajlítani, de akár tekerni is lehetne. Ízében fűszeres, a cékla enyhe földes ízével csak a távolban érződik, melyet a lila hagyma pici édessége tökéletesen lekerekít. Az egésznek pedig a cukkini ad egy lágyságot, hogy a laktató étel egyszerre könnyed is legyen. Ez az a fogás, melyben a húst csakis sertésből tudom elképzelni. Voltaképpen csirkével az egész jellegét vesztené.

Ezt a receptet akkor érdemes elkészíteni, amikor ráérsz egy kellemes kora délutáni főzésre és esetleg kísérletezni is van kedved. Élvezd ki a konyhai alkotás örömét, majd fogyaszd el egy igazán ízes és laktató, de mégis diétás ebédként.

karajjal és cukkinivel töltött cékla lepcsánka recept

Karajcsíkokkal töltött céklás lepcsánka

Előkészület: 1 hour 10 minutes
Elkészítés: 1 hour 10 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 417kcal

A recepthez jelentkezz be, vagy regisztrálj Clean Eating Életmódtagságot!

Diétás ebéd a cékla lepcsánka sertéssel és cukkinivel

Tématámogatás. Készült az Agrármarketing Centrum támogatásával.

Szeretnél változtatni életmódodon?

Segítünk! Csatlakozz a Clean Eating életmódprogramohoz!

  • Ez nem egy diéta – nem fog a súlyod liftezni, nincs kötelező, vagy tiltott étel
  • Érzékenységgel élőknek is – FODMAP, glutén, inzulin és laktóz intoleranciára is figyelő receptjeink is vannak
  • Több mint 300 könnyen elkészíthető, finom és egészséges recept
  • 5 db Clean Eating e-könyv 20.000 Ft értékben
  • Most 60.000 Ft helyett csak 990 Ft/hó