Go Back
+ servings
Répatorta

Ricottás répatorta recept

 Közeledik a húsvét és mi más is kerülhetne az ünnepi asztalra, mint egy mesés répatorta?
Előkészület: 15 minutes
Főzés: 45 minutes
Típus: Desszert
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: desszert, dió, húsvét, répatorta
Tálalás: 4
Kalória: 764.4kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

Tészta

  • 400 g sárgarépa reszelt
  • 230 g zabliszt
  • 200 g eritrit
  • 60 g mandula darált
  • 40 g dió darált
  • 3 db tojás
  • 1 dl kókuszolaj
  • 1 dl mandulatej
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk gyömbér
  • 1 tk citromhéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk vanília aroma

Krém

  • 150 g ricotta
  • 80 g eritrit
  • 1 tk citromlé

Elkészítés

Recept 22 cm-es tortaformához:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és kókuszolajjal vékonyan kenjük ki a tortaformát.
  • Készítsük elő a hozzávalókat: A répát megpucoljuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük. A reszeléshez aprítót is használhatunk. Ez esetben arra kell ügyelni, hogy a répa morzsalékos legyen, de ne legyen pépes. A mandulát és a diót ledaráljuk. A citromot megmossuk, a héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk. A tojásokat ketté választjuk.
    Répatorta
  • A tojássárgákat az eritrittel együtt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a répát.
    Répatorta
  • A répás tojásos keverékhez hozzáadjuk a darált diót és a mandulát.
    Répatorta
  • Majd hozzádolgozzuk a zablisztet és utána a fahéjat, a gyömbért,, a vanília kivonatot és a szódabikarbónát.
    Répatorta
  • A tésztához hozzáadjuk a mandula tejet és a kókuszolajat. A tojásfehérjéket robotgéppel habosra keverjük és kis adagokban összeforgatjuk a tésztával majd a tortaformába öntjük.
    Répatorta
  • Az előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük, mielőtt kivesszük a sütőből. A megsült répatortát a formában pihentetjük addig, amíg kézmeleg nem lesz, ezután borítjuk ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Amikor a tortánk teljesen kihűlt. Kikeverjük a krém hozzávalóit és rákenjük a piskótára. A tetejét díszítheted dióval és akár egy kis mandulával is.
    Répatorta

Tápanyagok

kalória: 764.4kcal | szénhidrát: 57.6g | fehérje: 23.2g | zsír: 53.2g | telített zsír: 28g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 158.6mg | rost: 9.1g | cukor: 6.4g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]