Csicseriborsós-édesburgonyás ragu
Mutatunk egy indiai ihletésű csicseriborsós-édesburgonyás verziót, ami ideális vacsora lehet az unalmas hétköznapokra.
Előkészület: 10 minutes minutes
Főzés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Indiai
Kulcsszó: csicseriborsó, édesburgonya, indiai
Tálalás: 4
Kalória: 258.1kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g csirkemell
- 300 g édesburgonya
- 260 g csicseriborsó
- 500 g passzírozott paradicsom
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk kurkuma
- 1 mk csilipehely
- 1.5 dl viz
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só,bors
- 1 tk petrezselyem vagy koriander
A csirkemellett feldaraboljuk és pár perc alatt lepirítjuk és félretesszük.
A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az édesburgonyát meghámozzuk, apróbb darabokra vágjuk.
Az olívaolajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a babérlevelet, a római köményt, a pirospaprikát, a kurkumát, a koriandert és a csilit, sózzuk, borsozzuk és pár percig magas lángon jól össze pirítjuk.
Ezután mehet hozzá az édesburgonya, majd 3-4 perc kevergetés után a jöhet a passzírozott paradicsom, csicseriborsó és a csirkemell.
Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, és közepes lángon kb. 2ö perc alatt összefőzzük. Petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tálaljuk.
kalória: 258.1kcal | szénhidrát: 45.4g | fehérje: 14.5g | zsír: 3.4g | telített zsír: 0.5g | többszörösen telített zsír: 1.1g | egyszeresen telített zsír: 1.1g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 16mg | rost: 10.1g | cukor: 12.4g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]