Csokoládés céklás muffin recept
Csokoládés céklás muffin receptünk például tökéletes desszert összejövetelre vagy akár ajándékba is adhatod.
Előkészület: 40 minutes minutes
Főzés: 30 minutes minutes
Típus: Desszert
Konyha: Amerikai
Kulcsszó: cékla, csokoládé, muffin
Tálalás: 4
Kalória: 433.4kcal
Cost: 3000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 200 g főtt cékla
- 180 g zabliszt
- 150 g görög joghurt lehet növényi is vagy light
- 130 g eritrit
- 50 g kakaópor
- 1 db tojás
- 1 dl tej növényi vagy alacsony zsírtartalmú
- 1 tk szódabikarbóna
- 60 g étcsokoládé cukormentes
- 20 g mandula
- 20 g dió
A céklákat alaposan mosd meg és főzd puhára. A kihűlt céklákat pucold meg, majd bot mixerrel pürésítsd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Az összes hozzávalót vegyítsd egy tálban. Először a céklapüréhez keverd hozzá a zablisztet, az eritritet, a kakaóport, a szódabikarbónát és egy csipet sót. Ezután jöhet a tojás, a joghurt és a tej. A tésztát hagyjuk 15 percet állni.
A kész masszába hozzáadjuk a felaprított étcsokoládét, a mandulát és a diót.
A muffinsütő formába muffin papírokat teszünk, majd egy kanál segítségével bele adagoljuk a masszát a formába.
Az előmelegített sütőbe helyezzük 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a tű nem lesz ragacsos, kész. Sütés után hagyjuk hűlni legalább 10 percet
Díszítsük kedvünkre például cukormentes fehér csokoládé és pisztácia.
kalória: 433.4kcal | szénhidrát: 54.5g | fehérje: 18.6g | zsír: 19.9g | telített zsír: 6.7g | többszörösen telített zsír: 4.4g | egyszeresen telített zsír: 4.8g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 40.2mg | rost: 11g | cukor: 10.4g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]