Reteksaláta
Készítsd egy nagy adag friss zöldségekből álló retek salátát, amely szuper kísérő lehet egy meleg tavaszi napnak.
Előkészület: 3 minutes minutes
Főzés: 5 minutes minutes
Típus: Saláta
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: borsó, retek, saláta, tavasz
Tálalás: 2
Kalória: 158.3kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 1 csomag hónapos retek
- 1 fél uborka
- 2 szál új hagyma
- 1 bögre zöld borsó
- 1 csomag petrezselyem
- 50 g feta sajt
Öntet
- 2 ek almaecet
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 tk méz
- 1 tk só,bors
A retkeket az uborkával együtt mosd meg és kisebb darabokra szeleteld fel majd szórd egy nagyobb tálba.
Ha fagyasztott borsót pár perc alatt forró vízben főzd meg majd add a zöldséges alaphoz.
Ezután jöhet a felaprított petrezselymet amelyet szintén adj a zöldségekhez.
Az öntethez a sót, a borsot és az ecetet keverd össze, majd add hozzá az olajat is. Locsold a salátára és pihentesd a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Feta sajttal díszítsd.
kalória: 158.3kcal | szénhidrát: 7g | fehérje: 4.4g | zsír: 12.6g | telített zsír: 4.7g | többszörösen telített zsír: 0.9g | egyszeresen telített zsír: 6.3g | koleszterin: 22.3mg | rost: 1.2g | cukor: 5.6g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]