Tavaszi reteksaláta recept

Tavaszi retek saláta

A hosszú tél után jólesik újra színes, friss zöldségekkel teli fogásokat készíteni. A kora tavaszi zöldségeink egyik a hónapos retek, amely igazi vitaminbomba és szinte pillanatok alatt elkészül. 

Miért hasznos retket fogyasztani? 

A hónapos retek B-vitaminokban, ásványi sókban, vasban, kénben, káliumban, kalciumban és foszforban gazdag zöldség. A teljes növény felhasználható hiszen a leveles szára főzve, vagy párolva zöldséglevesek alapanyagaként, köretként de akár pesztóként felhasználva is rendkívül finom. A retek másik nagy különlegessége a benne rejlő kén. Kéntartalma segít helyreállítani a bőr megfelelő pH-értékét, illetve enyhíti a bőrgyulladást. Valamint elősegíti a vértisztító folyamatokat, gátolja a vörösvérsejtek pusztulását. Mivel 95 százaléka víz ezért segít hidratálni a szervezetet, ezenkívül fertőtlenítő hatásaként enyhíti a húgyúti gyulladásokat és elősegíti a méreganyagok távozását. Alacsony a glikémiás-indexe így fogyasztása minimálisan hat a vércukorszintre.

reteksali1

Reteksaláta

Készítsd egy nagy adag friss zöldségekből álló retek salátát, amely szuper kísérő lehet egy meleg tavaszi napnak.
Előkészület: 3 minutes
Főzés: 5 minutes
Típus: Saláta
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: borsó, retek, saláta, tavasz
Tálalás: 2
Kalória: 158.3kcal
Cost: 2000 Ft

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Tavaszi shakshuka recept

Ezzel a szuper zöld shakshuka recepttel tökéletesen kielégíthetjük a zöldségek utáni vágyainkat és a konyhánkban is a tavaszi hangulatot teremthetünk.
Nézd meg ezt a receptet!
Green shakshuka

Olvass további hasznos tartalmakat: