Tavaszi retek saláta
A hosszú tél után jólesik újra színes, friss zöldségekkel teli fogásokat készíteni. A kora tavaszi zöldségeink egyik a hónapos retek, amely igazi vitaminbomba és szinte pillanatok alatt elkészül.
Miért hasznos retket fogyasztani?
A hónapos retek B-vitaminokban, ásványi sókban, vasban, kénben, káliumban, kalciumban és foszforban gazdag zöldség. A teljes növény felhasználható hiszen a leveles szára főzve, vagy párolva zöldséglevesek alapanyagaként, köretként de akár pesztóként felhasználva is rendkívül finom. A retek másik nagy különlegessége a benne rejlő kén. Kéntartalma segít helyreállítani a bőr megfelelő pH-értékét, illetve enyhíti a bőrgyulladást. Valamint elősegíti a vértisztító folyamatokat, gátolja a vörösvérsejtek pusztulását. Mivel 95 százaléka víz ezért segít hidratálni a szervezetet, ezenkívül fertőtlenítő hatásaként enyhíti a húgyúti gyulladásokat és elősegíti a méreganyagok távozását. Alacsony a glikémiás-indexe így fogyasztása minimálisan hat a vércukorszintre.

Reteksaláta
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!