Költözzön a konyhánkba a tavasz!
Ismét beköszöntött a tavasz, megújul a természet, rügyeznek a fák és virágba borul a természet. Szervezetünk a tél végére már teljesen kifárad, akármilyen is igyekszünk tudatosan és egészségesen étkezni vitamin készleteink kimerülnek, ezáltal pedig mi magunk is fáradékonyabbá, türelmetlenebbé válunk. Ilyenkor hirtelen elkezdjük kívánni a zsenge zöldségeket és a friss ízeket. Engedelmeskedjünk testünk óhajának és fogyasszunk hát minél többet belőlük. Ezzel a szuper zöld shakshuka recepttel tökéletesen kiélhetjük a zöldségek utáni vágyainkat és nem utolsó sorban konyhánkban is igazi tavaszi hangulatot teremthetünk.
A shakshuka egy paradicsomos, paprikás, fűszeres közel keleti fogás ami buggyantott tojással készül. Kicsit hasonlít a magyar lecsóhoz, de annál sokkal fűszeresebb. Nagy előnye, hogy egyaránt bevethető reggelire, ebédre és vacsorára is hiszen pillanatok alatt összedobható, szénhidrátszegény laktató fogás. A shakshukának számos verziója létezik gyakran kerül hozzá valamilyen zöld leveles növény vagy csicseriborsó,brokkoli. Vannak spenótos, zöldborsós verziók is, mi most egy full extrás zöld verzióját mutatjuk be.
![Green shakshuka](https://cleaneating.hu/wp-content/uploads/2021/03/12-525x700.jpg)
Tavaszi shakshuka recept
Hozzávalók
- 110 g cukkini
- 85 g zöld paprika
- 60 g póréhagyma
- 50 g spenót
- 30 g feta sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db fokhagyma
- 3 db tojás
- 2 ek olíva olaj
- 1 tk só, bors
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat: a pórhagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a paprikát felaprítjuk. A cukkinit lereszeljük valamint a spenótot megmossuk.
- Veszünk egy mély serpenyőt amibe olíva olajat öntünk, erre tesszük a póréhagymát és a fokhagymát és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk, míg egészen puha nem lesz. Fontos, hogy a póréhagymát alacsony lángon egészen puhára kell párolni, máskülönben nem lesz képes elérni a kívánt szószos állagot.
- Ha megpárolódott a hagymás alapunk hozzáadjuk a cukkinit és addig pároljuk amíg a cukkini is megpuhul.
- Ezután következik a paprika hozzáadása és átpárolása.
- Ha a paprika is átpárolódott hozzáadjuk a spenótot és a petrezselymet is.
- A raguba a fakanál segítségével kis mélyedéseket fúrunk, ezekbe a lukakba ütjük a tojásokat, megsózzuk, borsozzuk őket, majd alacsony lángon, egy pici vízzel, fedő alatt addig sütjük, míg éppen a kívánt állagúak nem lesznek.
- Amint a tojások elérték a számunkra megfelelő állagot rászórjuk a fetasajtot és pár percig fedő nélkül még sütjük kicsit.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!
További könnyed, ízletes recept javaslataink: