Tavaszi shakshuka recept

Költözzön a konyhánkba a tavasz!

Ismét beköszöntött a tavasz, megújul a természet,  rügyeznek a fák és virágba borul a természet. Szervezetünk a tél végére már teljesen kifárad, akármilyen is igyekszünk tudatosan és egészségesen étkezni vitamin készleteink kimerülnek, ezáltal pedig mi magunk is fáradékonyabbá, türelmetlenebbé válunk. Ilyenkor hirtelen elkezdjük kívánni a zsenge zöldségeket és a friss ízeket. Engedelmeskedjünk testünk óhajának és fogyasszunk hát minél többet belőlük.  Ezzel a szuper zöld shakshuka recepttel tökéletesen kiélhetjük a zöldségek utáni vágyainkat és nem utolsó sorban konyhánkban is igazi tavaszi hangulatot teremthetünk.

A shakshuka egy paradicsomos, paprikás, fűszeres közel keleti fogás ami buggyantott tojással készül. Kicsit hasonlít a magyar lecsóhoz, de annál sokkal fűszeresebb. Nagy előnye, hogy egyaránt bevethető reggelire, ebédre és vacsorára is hiszen pillanatok alatt összedobható, szénhidrátszegény laktató fogás. A shakshukának számos verziója létezik gyakran kerül hozzá valamilyen zöld leveles növény vagy csicseriborsó,brokkoli. Vannak spenótos, zöldborsós verziók is, mi most egy full extrás zöld verzióját mutatjuk be.

Green shakshuka

Tavaszi shakshuka recept

Ezzel a szuper zöld shakshuka recepttel tökéletesen kielégíthetjük a zöldségek utáni vágyainkat és a konyhánkban is a tavaszi hangulatot teremthetünk.
Előkészület: 10 minutes
Főzés: 20 minutes
Típus: Reggeli
Konyha: Egzotikus
Kulcsszó: cukkini, reggeli, shakshuka, spenót, tojás
Tálalás: 2
Kalória: 315.5kcal
Cost: 2500 Ft

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és sikeres életmódváltást kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Almás-fahéjas zabpalacsinta

Ha nálad is nagy kedvenc a palacsinta, akkor próbáld ki a clean verzióját, zabbal!
Nézd meg ezt a receptet!
Kelt almás-fahéjas zabpalacsinta recept

Nature

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

A nagy rostmustra

Mik is azok a rostok? Minden rosttípusnak megvan a maga egyedi szerkezete és hatása az emésztőrendszerre és az egészségre. Pontosan milyen szerepük van? Lássuk!

Elolvasom