Előkészítjük a hozzávalókat: a pórhagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a paprikát felaprítjuk. A cukkinit lereszeljük valamint a spenótot megmossuk.
Veszünk egy mély serpenyőt amibe olíva olajat öntünk, erre tesszük a póréhagymát és a fokhagymát és alacsony lángon, fedő alatt pároljuk, míg egészen puha nem lesz. Fontos, hogy a póréhagymát alacsony lángon egészen puhára kell párolni, máskülönben nem lesz képes elérni a kívánt szószos állagot.
Ha megpárolódott a hagymás alapunk hozzáadjuk a cukkinit és addig pároljuk amíg a cukkini is megpuhul.
Ezután következik a paprika hozzáadása és átpárolása.
Ha a paprika is átpárolódott hozzáadjuk a spenótot és a petrezselymet is.
A raguba a fakanál segítségével kis mélyedéseket fúrunk, ezekbe a lukakba ütjük a tojásokat, megsózzuk, borsozzuk őket, majd alacsony lángon, egy pici vízzel, fedő alatt addig sütjük, míg éppen a kívánt állagúak nem lesznek.
Amint a tojások elérték a számunkra megfelelő állagot rászórjuk a fetasajtot és pár percig fedő nélkül még sütjük kicsit.
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!