Fejessalis egytálétel
Egy könnyű egytálétel friss fejessalátából, mely bizonyíték, hogy nem csak köretként, vagy savanyúságként lehet fogyasztani.
Előkészület: 25 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Nemzetközi
Kulcsszó: saláta
Tálalás: 4 főre
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 4 db tojás
- 3 teáskanál eritrit vagy glicin
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 5-6 dl víz
- 1 fej fejessaláta
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 1 pohár háztaji joghurt
- 10 dkg keményebb sajt
- 50 dkg burgonya
A tojásokat megfőzzük – ízlés szerint lehet lágyabbra vagy keményebbre is.A krumplit héjastul, sós vízben megfőzzük.Közben elkészítjük a salátalevet: az eritritet/glicint, a sót és az ecetet egy nagyon kevés meleg vízzel feloldjuk, majd felöntjük kb. fél liter hideg vízzel. Ezután, belenyomjuk a zúzott fokhagymát, a vágott lilahagymát és a karikára vágott paradicsomokat is.
Egy tálban egy villával összekeverjük a joghurtot és a lereszelt sajtot, majd hozzákeverjük a kockára vágott főtt krumplit is, és kevés sóval, borssal, olívaolajjal ízesítjük. A salátát levelekre szedjük, jó alaposan átmossuk, és beletunkoljuk a hagymás-paradicsomos salátalébe.
Egy tálba szedjük a léből a beáztatott salátát, rászedjük a sajtos-joghurtos krumplit, valamint a salátaléből leszűrt paradicsomot és a lilahagymát. A tojásokat megpucoljuk, és rászeleteljük/rákockázzuk (ízlés szerint) a tetejére. Kevés só, bors, olívaolaj még kerülhet rá, ha szeretnénk.
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]