Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely jelentős A-, E-, K- és C-vitaminforrás.

A rendszeres salátafogyasztás nagymértékben hozzájárul szervezetünk egészségéhez: segíti az emésztést, hidratálja a bőrt, görcsoldó- és nyugtató hatású, elősegíti a csontok egészségét. Védelmet nyújt a sejtek károsodásával szemben, hozzájárulva a betegségek megelőzéséhez, és több ráktípussal (emlőrák, vastagbél- és gyomorrák, tüdőrák) szemben is igazoltan kifejti hatását.

Érdemes tehát sokféleképpen fehasználni. Mi most egy észvesztően egyszerű, bármikor könnyen összedobható, ugyanakkor tápláló egytálételt készítettünk belőle. Készítsd el Te is!

Fejessalis egytálétel

Egy könnyű egytálétel friss fejessalátából, mely bizonyíték, hogy nem csak köretként, vagy savanyúságként lehet fogyasztani.
Előkészület: 25 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Nemzetközi
Kulcsszó: saláta
Tálalás: 4 főre
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 3 teáskanál eritrit vagy glicin
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 5-6 dl víz
  • 1 fej fejessaláta
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • 1 pohár háztaji joghurt
  • 10 dkg keményebb sajt
  • 50 dkg burgonya

Elkészítés

  • A tojásokat megfőzzük – ízlés szerint lehet lágyabbra vagy keményebbre is.A krumplit héjastul, sós vízben megfőzzük.Közben elkészítjük a salátalevet: az eritritet/glicint, a sót és az ecetet egy nagyon kevés meleg vízzel feloldjuk, majd felöntjük kb. fél liter hideg vízzel. Ezután, belenyomjuk a zúzott fokhagymát, a vágott lilahagymát és a karikára vágott paradicsomokat is.
  • Egy tálban egy villával összekeverjük a joghurtot és a lereszelt sajtot, majd hozzákeverjük a kockára vágott főtt krumplit is, és kevés sóval, borssal, olívaolajjal ízesítjük. A salátát levelekre szedjük, jó alaposan átmossuk, és beletunkoljuk a hagymás-paradicsomos salátalébe.
  • Egy tálba szedjük a léből a beáztatott salátát, rászedjük a sajtos-joghurtos krumplit, valamint a salátaléből leszűrt paradicsomot és a lilahagymát. A tojásokat megpucoljuk, és rászeleteljük/rákockázzuk (ízlés szerint) a tetejére. Kevés só, bors, olívaolaj még kerülhet rá, ha szeretnénk.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Fejessalis egytálétel recept

A fejes salátát mindenki jól ismeri, azonban kevesen fogyasztják a hamburgeren túl… Pedig egy igazán értékes zöldségről van szó, amely sokféleképpen fehasználható.

Elolvasom