Go Back
+ servings
csirkés taboulleh recept

Csirkás tabbouleh

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Indiai
Tálalás: 2 adag
Kalória: 438kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 120 g bulgur
  • 1 db citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 paradicsom (közepes méretű)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 dl víz
  • 300 g csirkemell filé
  • 1 teáskanál
  • csipet cayenne bors

Elkészítés

  • Feltesszük főni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd lefedve fedő alatt állni hagyjuk, amíg teljesen felszívja a nedvességet és megpuhul.
  • Amíg a bulgur puhul, felaprítjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet és kifacsarjuk a fél citromot. Mindezt az olívaolajjal együtt összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, sózzuk. Akik az autentikus változatban szeretnél több és nagyobbra aprított petrezselymet használjanak.
  • Csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Sózva, borsozva és ízlés szerint a cayennel erősítve kókuszzsíron aranybarnára pirítjuk.
  • A csirkemellet bulgur mellé tálaljuk.

Notes

Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével pácot készítünk, és ezzel forgatjuk össze a csirkehúst, amint az készen van. A csirkemellet bulgursaláta tetejére tálaljuk.

Tápanyagok

kalória: 438kcal | szénhidrát: 45g | fehérje: 43g | zsír: 8g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]