Előkészület: 30 minutes minutes
Elkészítés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Indiai
Tálalás: 2 adag
Kalória: 438kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 120 g bulgur
- 1 db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
- 1 paradicsom (közepes méretű)
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 dl víz
- 300 g csirkemell filé
- 1 teáskanál só
- csipet cayenne bors
Feltesszük főni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd lefedve fedő alatt állni hagyjuk, amíg teljesen felszívja a nedvességet és megpuhul.
Amíg a bulgur puhul, felaprítjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a petrezselymet és kifacsarjuk a fél citromot. Mindezt az olívaolajjal együtt összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, sózzuk. Akik az autentikus változatban szeretnél több és nagyobbra aprított petrezselymet használjanak.
Csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Sózva, borsozva és ízlés szerint a cayennel erősítve kókuszzsíron aranybarnára pirítjuk.
A csirkemellet bulgur mellé tálaljuk.
Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével pácot készítünk, és ezzel forgatjuk össze a csirkehúst, amint az készen van. A csirkemellet bulgursaláta tetejére tálaljuk.
kalória: 438kcal | szénhidrát: 45g | fehérje: 43g | zsír: 8g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]