A kölest egy szűrőbe téve mosd át és csöpögtesd le. Közben tedd fel a zöldséglevest forrni. ( Ha nincs a kéznél használhatsz sima vizet is.) Tedd bele a lecsöpögtetett kölest, egy teáskanál sót és forrald fel, majd fedő alatt, takaréklángon főzd 6-8 percig. Ha készen van, lefedve tedd félre.
A vöröshagymát aprítsd pici kockákra és a kókuszsíron egy lábasban süsd üvegesre. Sózd is meg az elején, hogy ne váljon keserűvé. Közben a fokhagymát vékony szeletekre vágd fel és tedd a hagymára. Ha már kezd üveges lenni add hozzá az apró szeletekre vágott cukkinit és répát. Néha rákeverve pirítsd 3-4 percig, majd add hozzá az apró kockákra vágott csirkemellet és sűrűn kevergetve pirítsd ezt is 3-4 percig. Ezután adj hozzá fél deci vizet, a cayenne borsot, a maradék sót és a kurkumát, és takarék lángon, fedő alatt főzd további 5 percig.
Ha a hús már puha, add hozzá a főtt kölest és kevergetve 2-3 percig főzd össze, Közben kóstold meg és esetleg sózd. ha igényli. A tűzről levéve utolsó lépésként keverd el az apróra vágott petrezselyemmel.
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!