Ázsiai marhaszelet mangósalátával
Előkészület: 45 minutes minutes
Elkészítés: 45 minutes minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Kínai
Tálalás: 2 adag
Kalória: 580kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 1 db citrom
- 300 g marha hús (leginkább fartő)
- 100 g rukkola vagy rukkolás salátamix
- 1 db mangó
- 50 g kesudió sótlan, pirított
- 0,5 dl szójaszósz (csökkentett nátriumtartalmú )
- 20 g nyers méz
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors (őrölt, fekete)
A sütőt előmelegítjük 90 fokra. A mangót meghámozzuk és kimagvazzuk, a salátát hideg vízbe áztatjuk, a húst 2 részre vágjuk. Citrom levét kifacsarjuk.
A húst borsozzuk, bekenjük egy kevés olvasztott kókuszzsírral, majd felhasználásig félretesszük. A mangót hámozzuk, majd magjáról levágjuk a húsát és 1x1cm kockára vágjuk.
Elkészítjük a salátaöntetet, amitől igazán ázsiai lesz az íze. Egy tálkába beletesszük a mézet, szójaszószt, 0,5 dl vizet, a citromlevet és habverővel összekeverjük.
A húst hőálló serpenyőben, forró zsíron sütjük oldalanként 2-2 percet, majd hozzáadjuk a kesudiót és az előmelegített sütőben további 15 perc alatt készre sütjük. Miután megsült 5 percet pihentetjük, majd ízlés szerint sózzuk.
A salátát leszűrjük, összeforgatjuk a dresszinggel, mangóval, kesudióval, majd a hús mellé tálaljuk.
Az ételfotókat köszönjük a kitchenbox.hu csapatának, akik profi minőségben készítették el receptünket.
kalória: 580kcal | szénhidrát: 36g | fehérje: 38g | zsír: 30g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]