Go Back
+ servings
ázsiai marha, mangósalátával

Ázsiai marhaszelet mangósalátával

Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Kínai
Tálalás: 2 adag
Kalória: 580kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db citrom
  • 300 g marha hús (leginkább fartő)
  • 100 g rukkola vagy rukkolás salátamix
  • 1 db mangó
  • 50 g kesudió sótlan, pirított
  • 0,5 dl szójaszósz (csökkentett nátriumtartalmú )
  • 20 g nyers méz
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors (őrölt, fekete)

Elkészítés

  • A sütőt előmelegítjük 90 fokra. A mangót meghámozzuk és kimagvazzuk, a salátát hideg vízbe áztatjuk, a húst 2 részre vágjuk. Citrom levét kifacsarjuk.
  • A húst borsozzuk, bekenjük egy kevés olvasztott kókuszzsírral, majd felhasználásig félretesszük. A mangót hámozzuk, majd magjáról levágjuk a húsát és 1x1cm kockára vágjuk.
  • Elkészítjük a salátaöntetet, amitől igazán ázsiai lesz az íze. Egy tálkába beletesszük a mézet, szójaszószt, 0,5 dl vizet, a citromlevet és habverővel összekeverjük.
  • A húst hőálló serpenyőben, forró zsíron sütjük oldalanként 2-2 percet, majd hozzáadjuk a kesudiót és az előmelegített sütőben további 15 perc alatt készre sütjük. Miután megsült 5 percet pihentetjük, majd ízlés szerint sózzuk.
  • A salátát leszűrjük, összeforgatjuk a dresszinggel, mangóval, kesudióval, majd a hús mellé tálaljuk.

Notes

Az ételfotókat köszönjük a kitchenbox.hu csapatának, akik profi minőségben készítették el receptünket.

Tápanyagok

kalória: 580kcal | szénhidrát: 36g | fehérje: 38g | zsír: 30g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]