Go Back
+ servings

Ízletes tilápia, paradicsomos quinoával

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 472kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 4 szelet tilápia filé
  • 100 g quinoa
  • 0.5 db citrom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom vagy 2 nagyobb
  • 0.5 marék rozmaring (friss)
  • 0.5 marék kapor (friss)
  • 1 teáskanál
  • 1 evőkanál kókuszzsír (olvasztva 1 evőkanálnyi!)

Elkészítés

  • Előkészületek: A fagyasztott tilápia filéket hagyd felolvadni, majd öblítsd le. A paradicsomot vágd fel kockákra, a fokhagymát reszeld le. A kapor felét vádd apróra. Kevés kókuszzsírt olvassz fel.
  • Egy lábasban tegyél fel kétszer annyi vizet amennyi a quinoa. Amikor kezd forrni tedd bele, sózd meg, majd takaréklángon főzd 15 percig. Néha ellenőrizd, hogy ne tapadjon le és ha szükséges önts rá pici vizet.
  • A tilápiát két oldalán sózd meg, majd egyik felét kend meg a fokhagymás keverékkel. Amikor készen van tedd egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe és szórd rá a rozmaringot és a kapor felét. Amikor elkezdett sülni facsard rá a citrom levét. Süsd közepes lángon. Vigyázz, mert hamarabb elkészül mint a csirke. kb 7 perc elegendő lesz.
    Így sütjük a tilápiát
  • A párolt quinoát keverd el a felkockázott paradicsommal és az apró kaporral. Tálald a képen létható módon.

Notes

Tipp: a quinoát pici olívaolajjal, friss bazsalikommal elkeverve mediterrán ízvilágot kaphatsz. Mi az extra zsiradék miatt ez kihagytuk.

Tápanyagok

kalória: 472kcal | szénhidrát: 47g | fehérje: 60g | zsír: 13g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]