Ízletes tilápia, paradicsomos quinoával
Előkészület: 30 minutes minutes
Elkészítés: 30 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 472kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 4 szelet tilápia filé
- 100 g quinoa
- 0.5 db citrom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom vagy 2 nagyobb
- 0.5 marék rozmaring (friss)
- 0.5 marék kapor (friss)
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál kókuszzsír (olvasztva 1 evőkanálnyi!)
Előkészületek: A fagyasztott tilápia filéket hagyd felolvadni, majd öblítsd le. A paradicsomot vágd fel kockákra, a fokhagymát reszeld le. A kapor felét vádd apróra. Kevés kókuszzsírt olvassz fel.
Egy lábasban tegyél fel kétszer annyi vizet amennyi a quinoa. Amikor kezd forrni tedd bele, sózd meg, majd takaréklángon főzd 15 percig. Néha ellenőrizd, hogy ne tapadjon le és ha szükséges önts rá pici vizet.
A tilápiát két oldalán sózd meg, majd egyik felét kend meg a fokhagymás keverékkel. Amikor készen van tedd egy felforrósított tapadásmentes serpenyőbe és szórd rá a rozmaringot és a kapor felét. Amikor elkezdett sülni facsard rá a citrom levét. Süsd közepes lángon. Vigyázz, mert hamarabb elkészül mint a csirke. kb 7 perc elegendő lesz.
A párolt quinoát keverd el a felkockázott paradicsommal és az apró kaporral. Tálald a képen létható módon.
Tipp: a quinoát pici olívaolajjal, friss bazsalikommal elkeverve mediterrán ízvilágot kaphatsz. Mi az extra zsiradék miatt ez kihagytuk.
kalória: 472kcal | szénhidrát: 47g | fehérje: 60g | zsír: 13g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]