Go Back
+ servings
egy igazán diétás étel tőkehalből és uborkából

Tőkehal üdítő joghurtszósszal

Előkészület: 30 minutes
Elkészítés: 30 minutes
Típus: Előétel, Főétel, Vacsora
Konyha: Gourmet, Mediterrán, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 320kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 500 g tőkehalfilé
  • 2 dl joghurt light görög joghurt, vagy sűrűbb növényi joghurt
  • 0.5 evőkanál mentalevél
  • 1 evőkanál metélőhagyma
  • 100 g uborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 evőkanál kapor
  • 1 csipet chili
  • oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  • Előkészületek: Az uborka kb 1/3 részét hámozd meg és reszeld le. A zöld fűszereket vágd igen apróra. A fokhagymát reszeld le. A maradék uborkát vágd kisebb rombuszokra.
    Hozzávalók
  • Serpenyőt vékonyan ecseteljük be olívaolajjal és tegyük hőre. Add hozzá a fokhagymát és a chillit. Szórjuk meg a tőkehalfilé mindkét oldalát oregánóval, sóval, borssal és kb. 4 percig süssük mindkét oldalán.
  • Miután megsült a hal a rombusz formájú uborkát a maradék olajon magas lángon gyakran megrázva 2 percig süsd.
  • Keverjük össze a joghurtot, a reszelt uborkát, a felaprított mentolt, metélőhagymát és egy kevés sót az öntethez. A halat tálald a szósszal, a grillezett uborkával és némi friss salátával.

Tápanyagok

kalória: 320kcal | szénhidrát: 5g | fehérje: 49g | zsír: 10.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]