Tőkehal üdítő joghurtszósszal
Előkészület: 30 minutes minutes
Elkészítés: 30 minutes minutes
Típus: Előétel, Főétel, Vacsora
Konyha: Gourmet, Mediterrán, Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 320kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 500 g tőkehalfilé
- 2 dl joghurt light görög joghurt, vagy sűrűbb növényi joghurt
- 0.5 evőkanál mentalevél
- 1 evőkanál metélőhagyma
- 100 g uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 evőkanál kapor
- 1 csipet chili
- oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
Előkészületek: Az uborka kb 1/3 részét hámozd meg és reszeld le. A zöld fűszereket vágd igen apróra. A fokhagymát reszeld le. A maradék uborkát vágd kisebb rombuszokra.
Serpenyőt vékonyan ecseteljük be olívaolajjal és tegyük hőre. Add hozzá a fokhagymát és a chillit. Szórjuk meg a tőkehalfilé mindkét oldalát oregánóval, sóval, borssal és kb. 4 percig süssük mindkét oldalán.
Miután megsült a hal a rombusz formájú uborkát a maradék olajon magas lángon gyakran megrázva 2 percig süsd.
Keverjük össze a joghurtot, a reszelt uborkát, a felaprított mentolt, metélőhagymát és egy kevés sót az öntethez.
A halat tálald a szósszal, a grillezett uborkával és némi friss salátával.
kalória: 320kcal | szénhidrát: 5g | fehérje: 49g | zsír: 10.5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]