Go Back
+ servings
diétás szénhidrátrolád szénhidrátmentes nyári recept

Csirkés-fetás cukkini rolád

Előkészület: 1 hour 20 minutes
Elkészítés: 1 hour 20 minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 9 szelet
Kalória: 98kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 1 db cukkini Nagy, kb 900-1000g
  • 35 g kókuszliszt
  • 3 db tojás
  • 0.5 teáskanál sütőpor
  • 50 g feta sajt
  • 200 g csirkemell filé
  • 2 db kápia paprika
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 0.5 teáskanál fekete bors őrölt
  • 1 teáskanál

Elkészítés

  • A cukkinit reszeld le a legkisebb reszelőn, sózd meg és tedd félre fél órára. Közben a kápia paprikát tedd 200 fokra melegített sütőbe. (Valójában túlérett tv paprika volt helyette, de Te használj kápiát, mert sokkal finomabb az íze)
  • Amíg a cukkini pihen és a paprika sül csirkemellet vágd vékony szeletekre és serpenyőben sózva, borsozva süsd készre.
  • Miután levet eresztett alaposan facsard ki és szabadulj meg a felesleges cukkinilétől.
  • A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, A sárgáját add hozzá a kifacsart cukkinihez.
  • A cukkini és a tojáshoz add a kókuszlisztet a sütőport, sót, borsot, fokhagymát és kézzel keverd el. Amikor sárgás-zöldes sűrű masszát kaptál óvatosan forgasd össze a felvert tojásfehérjével. Az így kapott krémet öntsd egy tapadásmentes sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd 25 percig 200 fokon.
  • Amíg a tészta sül készítsd el a tölteléket. Ez igazából bármi lehet. A mi ötletünk most csirkemellre és fetára esett, amit megbolondítunk egy kis sült paprikával. A csirkemellet két villa segítségével tépd meg. Ha ezt a techikát nem ismered, akkor az is jó, ha nagyon apróra darabolod. A fetát vágd pici kockákra, A sült paprikától húzd le a héját, csumázd ki és aprítsd picire. Mindezt keverd jól össze. Mivel szeretném, hogy a töltelék krémes legyen, de nem szeretnénk tejfölt vagy több tejterméket használni ezért az alábbi trükköt eszeltem ki: a töltelék egy harmadát egy kis extra fetával konyhai aprítóval zúzd krémesre. Ezt hozzákeverve krémesebb, de még darabos tölteléked lesz.
  • Ha megsült a cukkinis tészta, akkor vedd ki és hagyd hűlni 10-15 percig. Ezután egyenletesen oszlasd el rajta a tölteléket és szorosan tekerd fel. Frissen is fogyaszthatod, de úgy tapasztaltam, hogy a szeleteléssel jobb megvárni amíg kihűl.

Notes

Tipp 1: Próbáld ki más töltelékkel is, csak arra ügyelj, hogy le legyen túl szaftos, mert a tészta könnyen elázik.
Tipp 2: Próbáld ki piskótatekercsként is rikottás, vagy gyümölcsös töltelékkel. Fűszerek helyet eritritollal ízesítve.

Tápanyagok

kalória: 98kcal | szénhidrát: 5g | fehérje: 12g | zsír: 3.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]