Go Back
+ servings

Sült töltött paprika

Előkészület: 45 minutes
Elkészítés: 45 minutes
Típus: Főétel, Reggeli, Vacsora
Konyha: Nemzetközi
Tálalás: 2 adag
Kalória: 443kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 2 db kaliforniai paprika
  • 4 db tojás
  • 1 doboz tonhal (tonhal törzs és ne aprított)
  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 300 ml paradicsompüré
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítés

  • A lilahagymát vágd apróra és kókuszsíron picit megsózva kezd el párolni. Készítheted vöröshagymából is, de én erősen javaslom a lilát, mert annak kevésbé tolakodó, édeskés íze ehhez az ételhez jobban passzol.
  • Ha már fonnyad add hozzá a tört fokhagymát, kicsit később a paradicsomot és a kakukkfüvet picit megmorzsolva, hogy jobban kiadja aromáit. Lassú tűzön kevergesd pár percig majd öntsd hozzá a tonhalat. Keverd jól el és lefedve, kis lángon főzd 5 percig. Egy sűrű szószt kell kapnod, ha neked hígabb készült akkor fedő nélkül kevergesd addig, amíg be nem sűrűsödik.
  • Vágd fel és csumázd ki a paprikákat, úgy, hogy a magházat és a fehér részeket távolítsd el, de a szár részt teljesen hagyd benn. Ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki! Egy tepsiben rendezd el a felezett paprikákat és öntsd töltsd meg a tonhalas töltelékkel. A tölteléket alaposa nyomkodd bele, hogy minden rést kitöltsön, de hagyj egy kevés helyet, mivel még tojás is fog kerülni bele. A tepsit fedd le alufóliával, amit pár helyen lyukassz ki. Így tökéletes állagot kapsz és nem fog megégni mielőtt elkészülne. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 15-20 percig.
  • Ha letelt a sütési idő vedd ki a tepsit majd vedd ki a töltelék tetején felgyúlt a nedvesség kanalazd ki, majd formázz a közepébe pici lyukakat és üsd bele a tojást. Érdemes kisebb tojásokat választanod, de ha túl nagy és a fehérje kicsordul, akkor sincs gond. Szépen meg fog sülni, látványában a lecsorduló olvadt sajtra fog hasonlítani. A lényeg, hogy a sárgája benne maradjon. Az alufóliát visszatéve süsd további 10-15 percig, amíg a tojás is megsült és a paprika tökéletesre puhul.
  • Fogyaszd reggelire pirítóssal, ebédre valamilyen körettel, estére pedig valamilyen zöld salátával (pl. rukkola), vagy csak önmagában. Köretként illik hozzá a rizs, de ropogósra sült édesburgonya, vagy zeller hasábbal a legszuperebb párosítás :)

Tápanyagok

kalória: 443kcal | szénhidrát: 25g | fehérje: 44g | zsír: 14g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]