Előkészületek: a vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát szeletekre a zellert pici kockákra. A spenótot mosd meg.
Egy lábasban az olívaolajon közepes lángon kezd el párolni a vöröshagymát. Pár perc múlva add hozzá az apróra vágott zellergumót, a fokhagymát sózd meg majd miután picit megpirult öntsd fel egy kevés clean alaplével és lefedve párold 5 percig. Sóból egy teáskanálnyit javaslok. (Ne feledd: a clean alaplé házilag készül. Egyszerű, fűszerezés nélküli zöldségleves melyet érdemes fagyasztva tárolni. Helyette használhatsz sima vizet is, de ez jelentősen gyengíti az étel ízét)
Ha a hagyma már teljesen üveges és a zeller is megpuhult öntsd hozzá a spenótot, a fűszereket és alacsony lángon folyamatosan kevergesd amíg össze nem esik. Ezután öntsd fel a maradék alaplével, forrald össze, majd hozzá a jó minőségű joghurtot és lassan kevergetve hagyd, hogy összeforrjon. Ehhez csupán 1-2 perc szükséges. Ezután egy botmixerrel pürésítsd össze. A zellertől és a joghurttól sűrű krémleves állagot kapsz. Ha hígabb eredményt szeretnél értelemszerűen több alaplével dolgozz.
Tálald 6 perces főtt tojással, vagy főtt csirkemellel.
Notes
Tipp: Zeller helyett burgonyát, esetleg sárgarépát is használhatsz, joghurt helyett készülhet kókusztejszínnel is.
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!