Spenótkrémleves

Spenótból nem tudunk betelni!

Az egyik leginkább tápanyagdús zöldségféleként ismert leveles nem csak Popeye, hanem a mi kedvencünk is. Imádjuk frissen salátába, főzelékként diétás bundás kenyérrel, olaszos tésztás ételekbe, göngyölt csirkemellbe vagy rántottába is.

Most egy finom, sűrű krémlevest készítettünk a zöld kis levélkékből. Nem egy világmegváltó újítás, de a hétköznapokon pont erre van szükség. Íme egy egyszerűen, gyorsan elkészíthető krémleves, ami nagyon egészséges és meglepően laktató!

spenót krémleves recept

Spenót krémleves

Előkészület: 40 minutes
Elkészítés: 40 minutes
Típus: Előétel, Főétel, Leves, Vacsora
Konyha: Klasszikus, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 2 adag
Kalória: 315kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 400 g spenót (leveles)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 g zellergumó
  • 4 evőkanál joghurt
  • 0.5 teáskanál fehér bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 db tojás
  • 2 dl clean alaplé (üres zöldségalaplé)

Elkészítés

  • Előkészületek: a vöröshagymát vágd apróra, a fokhagymát szeletekre a zellert pici kockákra. A spenótot mosd meg.
  • Egy lábasban az olívaolajon közepes lángon kezd el párolni a vöröshagymát. Pár perc múlva add hozzá az apróra vágott zellergumót, a fokhagymát sózd meg majd miután picit megpirult öntsd fel egy kevés clean alaplével és lefedve párold 5 percig. Sóból egy teáskanálnyit javaslok. (Ne feledd: a clean alaplé házilag készül. Egyszerű, fűszerezés nélküli zöldségleves melyet érdemes fagyasztva tárolni. Helyette használhatsz sima vizet is, de ez jelentősen gyengíti az étel ízét)
  • Ha a hagyma már teljesen üveges és a zeller is megpuhult öntsd hozzá a spenótot, a fűszereket és alacsony lángon folyamatosan kevergesd amíg össze nem esik. Ezután öntsd fel a maradék alaplével, forrald össze, majd hozzá a jó minőségű joghurtot és lassan kevergetve hagyd, hogy összeforrjon. Ehhez csupán 1-2 perc szükséges. Ezután egy botmixerrel pürésítsd össze. A zellertől és a joghurttól sűrű krémleves állagot kapsz. Ha hígabb eredményt szeretnél értelemszerűen több alaplével dolgozz.
  • Tálald 6 perces főtt tojással, vagy főtt csirkemellel.

Notes

Tipp: Zeller helyett burgonyát, esetleg sárgarépát is használhatsz, joghurt helyett készülhet kókusztejszínnel is.

Tápanyagok

kalória: 315kcal | szénhidrát: 18g | fehérje: 15g | zsír: 20g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]

Leves spenótból

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: