Előkészületek: a csirkemellet vágd fel 4 szeletre. A citrom levét facsard ki. A metélőhagymát és a petrezselymet aprítsd fel.
Egy nagy tálban a joghurtot keverd el a citrom levével, sóval, a metélőhagyma felével és a petrezselyemmel. Tedd a csirkemell szeleteket egy zacskóba a mártás felével. Jól keverd össze, majd tedd a hűtőbe állni legalább 1 órára, hogy a citrom savai átjárják a húst.
Tálaláskor a szafttal locsold meg és apróra vágott snidlinggel szórd meg. Szelet citrommal díszítheted is Ha igazán szaftosra szeretnéd készíteni, akkor, a mártás 1/3át tedd félre és csak tálaláskor öntsd rá.
A pácolás után egy sütőzacskóban süsd készre kb. 20 perc alatt 200 fokon. Közben főzd ki a tésztát. Ez nálunk Rédei márkájú algás zöldtészta volt. Ez egy tönkölylisztből készült, algaporral megerősített tészta. Nagyon finom és exkluzív kinézetet ad az ételnek.
Tálaláskor a joghurtos öntet másik felével locsold meg és szórd meg bőven metélőhagymával.
Notes
A fotót köszönjük a kitchenbox csapatának! Kitchenbox.hu
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!