Előkészület: 50 minutes minutes
Elkészítés: 50 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Olasz
Tálalás: 8 szelet
Kalória: 143kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
Tészta:
- 2 csésze gluténmentes lisztkeverék
- 1/4 csésze lenmag (őrölt!)
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál olasz fűszerkeverék cukormentes!
- 2 gerezd fokhagyma
Pizzaszósz:
- 1 csésze paradicsompüré (ízesítetlen, adalékoktól mentes!)
- 1/2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
Feltét:
- 15 dkg csirkemell
- 2 pirospaprika
- 3 cukkini (kicsi)
- 1 csomag gomba (szeletelt)
- 1 marék bazsalikom (Friss, leveles)
- 1/2 fej lilahagyma opcionális
- 10 dkg tofu opcionális
- 15 dkg spenót opcionális
- 10 dkg házi sajt
A sütőt melegítsük elő 220 fokra
Szeleteljük fel az összes hozzávalót
Készítsük el a tésztát. Gyúrjuk össze az összes hozzávalót a meleg vízzel. Csináljuk mindaddig amíg egy szilárd tésztagolyót nem kapunk. Majd tegyük félre egy tálban lefedve 10 percre.
Vékonyan kenjük be a tepsinket kókuszzsírral, majd az egyenletesen elnyújtott tésztát helyezzük a tepsibe. Süssük kb 15 percig, ügyelve arra hogy a szélek ne barnuljanak meg. Esetleg az első 10 percben lefedhetjük alufóliával.
Ha a tészta már szinte kész óvatosan vegyük ki és kenjük meg a szósszal, amit a hozzávalók összekeverésével kapunk. Tegyük rá az összes felaprított feltétet és egyenletesen oszlassuk el. Ezután süssük még kb 20-30 percig. Takarjuk le fóliával védve az égéstől!
Amikor kész frissen tegyük ré a kockára vágott, vagy reszelt parmezánt, így az csak lágyan fog megolvadni. Diétás, vagy spórolási okokból nyugodtan kihagyhajtátok a sajtot, úgy is isteni finom

kalória: 143kcal | szénhidrát: 25g | fehérje: 12g | zsír: 3g | rost: 5g | cukor: 1g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]