Kölesbundás csirke kuszkusszal
Előkészület: 40 minutes minutes
Elkészítés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Francia, Gourmet, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 621kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 800 g csirkemell filé
- 150 g köles (puffasztott)
- 200 g kuszkusz
- 2 csokor petrezselyem
- 3 db tojás
- 1 csokor metélőhagyma
- bors
- só
- 2 db szárított paradicsom
Előkészületek: A csirkemelleket mosd meg és vágd egyenletes szeletekre. Jó, ha picit klopfolsz rajta. A puffasztott kölest a zacskóban alaposan törd össze. A petrezselyem zöldjét és a snidlinget vágd apróra, a szárított paradicsomot pedig pici kockákra. Egy tányérban verd fel a tojásokat. A sütőt melegítsd elő 250 fokra. Egy tepsit bélelj ki tapadásmentes sütőpapírral.
A csirkemell szeleteket sózd és borsod. Ezután jön a dupla panírozás. A csirkét mártsd a felvert tojásba, majd a kölesbe. Ezután ismét tojás és ismét köles. Az így készült szeleteket tedd a tepsire, majd ha mindegyik készen van tedd a sütőbe 25-30 percre, alsó-felső fokozaton. Ha szeretnék mindkét oldalon rápirult szeleteket, akkor 15 perc után fordítsd meg.
Amíg sül a hús készítsd el a kuszkuszt. Egy lábasban forralj négy és fél deci sós vizet. Ha már forr öntsd bele a kuszkuszt , majd keverd bele a petrezselyemzöldet, a snidlinget. Kapcsold és a szárított paradicsomot. Vedd le a lángot és lefedve hagyd állni 15 percig. Nagyon fontos, hogy a víz ne legyen se több, se kevesebb és fedő alatt hagyd állni.
Tipp: A kuszkuszt tovább ízesítheted olíva olajjal.
kalória: 621kcal | szénhidrát: 67g | fehérje: 66g | zsír: 8.5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]