Előkészület: 1 hour hour 20 minutes minutes
Elkészítés: 1 hour hour 20 minutes minutes
Típus: Előétel, Reggeli, Snack, Vacsora
Konyha: Egzotikus, Kínai, Nemzetközi, Vegetáriánus
Tálalás: 10 tekercs
Kalória: 45kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 10 db rizslap
- 30 g quinoa
- 1 szál répa
- 1 szál cukkini
- 1/3 db lilahagyma
- 1 evőkanál szójaszósz cukormentes, fermentált
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tesákanál olívaolaj
- 1 csipet gyömbérpor (opcionális)
Első lépésben készítsd el a quinoát. A quinoa fog egy darált hús szerű állagot adni a tekercsnek, nem mellesleg az értékes tápanyagok jelentős részével gazdagítja. Mivel minden natúr módon kerül a tekercsbe ezt szükséges erőteljesebben ízesítenünk. Hogy jól tekerhető legyen az apró magokat ragacsosra kell főznünk ezt a következő módon érheted el: Első lépésben az olíva olajon kezd el pirítani a gerezdekre vágott fokhagyma társaságában 3 perc pirítás után add hozzá a szójaszószt és a gyömbért, és további egy perc után öntsd fel egy kevés vízzel. Fedő alatt alacsony lángon főzd 15-20 percig mindig annyi vízzel pótolva, hogy le ne égjen. Amint elkészült tedd félre. Közben elkészítheted a zöldségeket!
A répát hámozd meg és vágd egyforma vékony csíkokra. A legjobb, ha a csíkok kb. 3mm vastagok, ezért fontos igazán éles kést használj. A cukkinit szintén hasonló méretű csíkokra kell vágnod. A lila hagymát én kisebb csíkikra szeltem, de te jobban jársz, ha apró kockákra vágod.
Ha a töltelék teljesen készen áll, akkor nézzük a rizslapokat! A rizslappal nehéz dolgozni, ezért agyon fontos, hogy az alábbi módon készítsd el. Egy mély tálba engedj langyos vizet., majd a rizslapot tedd bele 20 másodpercre. Ha kevesebb ideig áztatod, akkor törni fog, ha tovább akkor szakadni. A lényeg, hogy lágy, de még stabil anyagot kapj! A beáztatott rizslapot rázd le, majd az alvó harmadába kenj egy evőkanállal a főtt guinoából, ebbe nyomkodj bele pár répa ás cukkini csíkot, majd szórd meg a lilahagymával. Ezután a rizslap széleit kend meg vízzel, hogy tekeréskor összeragadjon (ha nem diétázol megkenheted olíva olajjal is), a két oldalát hajtsd fel, majd tekerd fel. Csináld az alábbi képen látható módon alulról fölfelé. Fontos, hogy tekeréskor az egész stabil legyen! Egyszerre csak egy rizslappal dolgozz és ha elkészült a tekercs, csak akkor kezd el áztatni a következőt!
Ha a tekercsek elkészültek egy tapadásmentes serpenyőt hevítsd fel, majd mindet tedd bele úgy, hogy egymást kitámasszák. Ennek azért van jelentősége, mert így 2 percenként tudsz rajtuk fordítani egy negyedet anélkül, hogy elgurulna. Süsd minden oldalán 2-2 percig, majd vedd ki. Ha elég jó a serpenyőd, akkor a rizslapot nem szükséges olajban sütni, ezt mi sem használtunk, de ha nem az igazi, akkor mindenképp kend ki ecsettel, vékonyan kókuszzsírral, vagy olívaolajjal.
Sütés után fogyasztásra kész. Érdemes megenned egy napon belül. Mivel nem terhelő ételről van szó, fogyaszthatod napszaktól függetlenül.
Tipp: Érdemes kipróbálnod más töltelékkel is.Egyedül arra ügyelj, hogy apró, egységes szeletek legyenek, hogy stabilak legyenek a tekeréskor.
kalória: 45kcal | szénhidrát: 9g | fehérje: 1.3g | zsír: 0.5g | rost: 2.5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]