Tonhalkrémes édesburgonya toast
Szuper napindító reggeli ötlet a nyugodt hétvégi reggelekhez.
Előkészület: 5 minutes minutes
Főzés: 15 minutes minutes
Típus: Reggeli
Konyha: Amerikai
Kulcsszó: avokádó, brunch, édesburgonya, reggeli, tonhal
Tálalás: 2
Kalória: 183.1kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
Avokádós tonhalkrém
- 100 g avokádó
- 80 g tonhal
- 2 ek görög joghurt
- 1 tk citromlé
- 2 ek petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só, bors
Édesburgonya toast
- 1 db édesburgonya
- 1 csipet só
Édesburgonya toast
Az édesburgonyát megmossuk és hosszában olyan vékony szeletekre vágjuk, amilyenre csak lehetséges, legyen ez kb fél-egy centiméter.
Betesszük a kenyérpirítóba és kb. 6- 7 percig sütjük őket. Ha nincs kenyér pirítunk, akkor 200 fokra előmelegített sütőben vagy egy serpenyőben is megsüthetjük.
Avokádós tonhalkrém
Az avokádót meghámozzuk, a magját kivesszük.
A tonhalat összekeverjük az avokádóval, joghurttal az apróra vágott fokhagymával és turmixszoljuk. Ízesítjük sóval, fehér borssal és citromlével.
Végül hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és újra turmixolunk egyet rajta.
kalória: 183.1kcal | szénhidrát: 18.9g | fehérje: 11.5g | zsír: 7.8g | telített zsír: 1.2g | koleszterin: 15.2mg | rost: 5.4g | cukor: 3.7g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]