Céklás bulgur rizottó
Próbáltál már bulgurból rizottót készíteni? Tegyél félre egy adagot a vasárnapi húslevesből és mutatjuk is hogyan csináld!
Előkészület: 45 minutes minutes
Főzés: 40 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Olasz
Kulcsszó: bulgur, cékla, rizottó
Tálalás: 2
Kalória: 367.5kcal
Cost: 2000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 100 g bulgur
- 270 g cékla
- 40 g parmezán
- 30 g póréhagyma
- 1 db fokhagyma
- 5 g olíva olaj
- 5 dl alaplé
- 1 dl fehérbor
- 1 dl víz
- 1 só, bors
Előzetesen 180 fokra előmelegített sütőben kis sóval, borssal ízesítve megsütjük a céklát. Miután megsült és kicsit hűlt kb. egy deci vízzel leturmixoljuk.
A hagymát, fokhagymát olívaolajon elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a bulgurt és pár percig kicsit összepirítjuk.
Amikor a bulgur már kellő hőt kapott, felöntjük a fehérborral és addig kevergetjük amíg a folyadékot felszívja.
Ezután kezdjük fokozatosan adagolni a húsleves alaplét. Vagyis kis alaplé, kevergetés addig amíg fel nem szívja a bulgur a folyadékot. Ezt a műveletet addig kell folytatni, amíg a bulgur teljesen megfő. Mindig annyi folyadékot adagoljunk, ami épp ellepi és folyamatosan kevergessük.
Amikor már úgy látjuk, hogy már majdnem közelít a megfőtt állaghoz a bulgur, hozzáadjuk a céklapürét, sózzuk és borsozzuk.
Pár perc kevergetés után pedig hozzáadjuk a parmezánt is. Amikor a sajt beleolvadt a rizottóba kóstoljuk meg és amennyiben szükségesnek érezzük ízlés szerint sózzuk, borsozzuk még. Ha ekkor esetleg még nem elég puha a bulgur, akkor lefedve hagyjuk párolódni pár percig. Ezután már csak a tálalás van hátra.
kalória: 367.5kcal | szénhidrát: 55.8g | fehérje: 13.7g | zsír: 8g | telített zsír: 3.2g | koleszterin: 17.6mg | rost: 13.2g | cukor: 10.4g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]