Szaftos csirkemell ragu
A bolognai jellegű ételeket mindenki ismeri. A lényeg a szaftos, nagyon olaszos ragu, ezt készítettük el Clean verzióban: csirkemellel és zöldségraguval.Nagyon ütős, olaszos ízeket sikerült kihozni, úgy is, hogy zöldségekkel helyettesítettük a zsíros disznóhúst, így nem csak telített zsírtól mentes lett az étel, de jóval könnyebben is emészthető.
Előkészület: 50 minutes minutes
Elkészítés: 50 minutes minutes
Típus: Főétel, Vacsora
Konyha: Mediterrán, Nemzetközi, Olasz
Tálalás: 2 adag
Kalória: 302kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 400 g csirkemell (4 szelet)
- 1 db sárgarépa
- 1 db cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 1 doboz paradicsom Konzerv, hámozott, előfőzött
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 táskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál bazsalikon
- 1/2 teáskanál fekete bors
- 1/2 teáskanál rozmaring
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 csipet cayenne bors opcionális
Előkészületek: A vöröshagymát vágd finomra, a fokhagymát szeletekre, a csirkemellet pedig egyforma szeletekre. A répát és a cukkinit reszeld le.
Egy lábasban hevítsd fel a kókuszszírt, majd párold rajta üveghere a hagymát. Ügyelj, hogy a hagyma ne piruljon meg, hiszen most inkább olaszos ízeket szeretnénk. Ezért na használj túl nagy lángot, azonnal sózd meg és folyamatosan kevergesd. Amikor a hagyma üveges add hozzá a fokhagymát, valamint a reszelt répát és cukkinit. Folyamatosan kevergetve picit nagyobb lángon pirítsd 2 percig, majd sózd meg és add hozzá a fűszereket a bors kivételével. kevés (kb. fél deci) vízzel öntsd fel és lefedve, alacsony lángon párold 10 percig.
Amíg a zöldségek párolódnak süsd elő a csirkemellet. Ehhez a szeleteket enyhén sózd, borsod, majd egy serpenyőben közepes lángon süsd úgy, hogy fél perc sütés után a másik oldalára fordítod. Összesen 3-3 fordítás után tedd félre a hússzeleteket.
A zöldséges raguhoz öntsd hozzá a hámozott paradicsomot a levével együtt és tedd bele a hússzeleteket is. Fedő alatt, néha rákeverve főzd további 10 percig. Olyan hőfokot válassz, hogy a szaft enyhén rotyogjon. Ezután add hozzá a paradicsompürét és a borsot. Keverd el és végső lépésként már fedő nélkül főzd 5-6 percig, így kevésbé leveses lesz az ételed. (Ha nincs otthon konzerv hámozott paradicsom, akkor érdemes sós vízben előződnöd pár paradicsomot. Főzés után közvetlenül hideg vízbe téve könnyedén lehúzhatod a héját. Fontos, hogy szabadulj meg tőle, mert az összepöndörödött héjacskák az ételt nagyon elrontják)
Tálaláskor 2 szeletet pakolj egymásra és öntsd le alaposan a raguval és a szafttal. Mivel olaszos ízvilág jól illik hozzá a rukkola, ami a fűszerek emésztését is elősegíti. Díszítsd apróra vágott petrezselyemzölddel.
kalória: 302kcal | szénhidrát: 8g | fehérje: 51g | zsír: 7.5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]