Vegetáriánus bolognai quinoával
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 200 gramm vöröslencse
- 1 fej vöröshagyma közepes
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 3 dl paradicsomlé
- 2 kiskanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 200 gramm főtt quinoa
- só,bors ízlés szerint
- fűszerek (oregánó, bazsalikom stb.) ízlés szerint
A ragu elkészítéséhez egy lábasban közepes lángon olívaolajat hevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és pár perc alatt üvegesre pároljuk.
Ezután mehet bele a szintén apróra vágott fokhagyma és tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a reszelt répákat. Jól lepirítjuk, majd felöntjük pici vízzel, hogy ne égjen le az alapunk.
Fedő alatt 10-15 percig rotyogtatjuk. Figyeljünk arra, ha fogy alóla a víz, akkor pótoljuk.
Ezután mehetnek bele a fűszerek, majd a paradicsomlé is. Hozzáöntjük a vöröslencsét, megkeverjük, és hagyjuk, hogy a lencse teljesen megpuhuljon.
vesszük a hőfokot és fedő alatt rotyogtatjuk a ragut további 10-15 percig. Ha túl sűrűnek ítéljük meg, vízzel vagy paradicsomlével hígítjuk, de ilyenkor a fűszerezést is pótoljuk.
ányérra szedjük a főtt quinoát és rákalanazzuk a ragut. Frissen vágott petrezselyemmel, pirított dióval, esetleg kevés kecskesajttal megszórva tálaljuk.
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]