Zöldségekkel dúsított fasírt
Ki ne ismerné a klasszikus párost: főzelék és fasírt. Van, aki imádja, van akit a világból ki lehet kergetni vele. Igen ám, de az utóbbi években jelentős újításokon esett át ez a retró étel. Már nem csak a főzelékeket lehet színesíteni, lisztmentesen készíteni izgalmas fűszerezéssel, hanem a fasírtokat is variálhatjuk, dúsíthatjuk kedvünkre. Most épp egy ilyen receptet hoztunk neked.A cukkini segíti az emésztést, csökkenti a vércukorszintet, jó hatással van az egészséges szívműködésre, hogy csak néhányat említsünk a hasznos jellemzők közül. A répa nem kevésbé játszik fontos szerepet az egészségünk megőrzésében. Rendkívül jó méregtelenítő, gazdag E-vitaminban, ami csökkenti a rákos sejtek kialakulásának kockázatát.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 50 dkg darált hús csirke vagy pulyka
- 1 db cukkini
- 2 db sárgarépa
- 1 marék zöldborsó
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kanál olívaolaj
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- egyéb fűszerek ízlés szerint
A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, majd egy serpenyőben pici olívaolajon párold össze pár perc alatt.
A sárgarépát hámozd meg, majd a cukkinivel együtt nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add a megfonnyasztott hagymákhoz és párold pár percig. Ezen a ponton fűszerezheted is kedvedre. Használhatsz majorannát, őrölt római köményt, kevés kurkumát, őrölt pirospaprikát, esetleg a füstölt változatát is használhatod a karakteresebb ízvilág kedvéért.
Ezután jöhet a maréknyi zöldborsó. Egy kevés vízzel felöntve hagyd, hogy megpuhuljanak a zöldségek.
Tedd egy tálba a darált húst, add hozzá a teljesen kihűlt zöldséges ragut, majd az egészetl dolgozd össze. Mehet bele egy kis só, bors, szerecsendió. Add hozzá a tojást és keverj rajta még egyet.
Amikor összeállt a massza, vizes kézzel formázz kis gombócokat, majd helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Egy kevés olívaolajjal kend át a fasírtokat és told be az előmelegített sütőbe. 180 fokon süsd kb. 30 percig (a legjobb, ha megfigyeled, mennyi idő alatt lesz aranybarna), majd fordítsd meg a gombócokat és szükség szerint pirítsd további 10-15 percig.
Köretként választhatsz mellé rizst, rizibizit, kölest, hajdinát ízlés szerint. Készíts mellé egy nagy adag zöldsalátát, hogy még tápanyagdúsabb legyen az étkezésed.
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]