Az összes zöldséget megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, fűszerezzük sóval, borssal egy kis olíva olajjal majd az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Miután a zöldségek készre sültek, turmixba tesszük majd felöntjük 2 dl vízzel és leturmixoljuk őket.
A kész zöldség pürét egy serpenyőbe öntjük, beízesítjük a fűszerekkel és összemelegítjük őket.
Hozzáadjuk a mustár és a növényi tejfölt és 2 perc alatt összeforraljuk.
Karfiol steak
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
A karfiol leveleit és torzsáját eltávolítjuk, alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. Egy éles kés segítségével 1,5-2 cm vastag szeletekre vágjuk
Keverjük össze a fűszereket az olajjal alaposan.
Egy ecsettel kenjük le a karfiol mindkét oldalát ezzel a krémmel. .
Egy serpenyőben kevés olajat hevítsünk forróra, és tegyük bele a zöldség steakünket. Minden oldalán 3-4 percig süssük, majd toljuk be a sütőbe és 10 percig, hőkeveréssel süssük 200 fokon.
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!