Előkészület: 1 hour hour
Elkészítés: 1 hour hour
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Indiai, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 245kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
A páchoz:
- 750 g csirkemell ( nagyobb kockákra vágva)
- 1 pohár joghurt
- 30 g kókuszzsír olvasztva
- 0.5 db lime kifacsart leve
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék cukor és adalékmentes
- só
A masala szószhoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk gyömbér őrölt
- 150 g paradicsompüré
- 1 pohár joghurt
- 0.5 teáskanál chilli vagy cayenne bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
A garam masala pác hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd a csirkekockákkal összeforgatjuk és az egészet pár órára hűtőbe tesszük pácolódni.
A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük. Ez eddig csirke tikka egyik változata, ami önálló étel is egyben. Mi azonban itt nem álunk meg

Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. A kókuszzsíron megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és az összes fűszert. Figyelem! Ez egy igazán erős ízű szósz. Ha a lágyabb ízeket kedveled értelemszerűen kevesebb fűszerrel készítsd, közben kóstolgatva.
Amikor a csirkemell kész egy serpenyőt felforrósítunk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, esetleg egy keveset az imént elkészített szószból és rottyantsuk össze bő 1 perc alatt.
A szószt tálaljuk a hústól külön. Köretnek párolt barnarizst, vagy bulgurt ajánlunk.
kalória: 245kcal | szénhidrát: 9g | fehérje: 34g | zsír: 7.5g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]