Csirke garam masala

A garam masala egy indiai fűszer, ami szó szerinti fordításban csípős keveréket jelent. Alapvető ízesítője a curryknek, de használják olyan ételek megnevezésére is, ahol ez a fűszer dominánsan jelenik meg.

Ezúttal mi egy proteindús, teljesen egészséges változatát készítettük el csirkemellel és barnarizzsel (ajánlott köret).

Az ételt alapvetően nem egyszerű elkészíteni, már csak azért sem, mert a garam masala fűszerkeverék 8 féle fűszer egyedi elegye… Beszerezhetők azonban jófajta fűszerkeverékek: a könnyebbség kedvéért mi Greenmark Organic márkájú fűszert használtuk receptünkhöz.

Csirkés garam masala

Előkészület: 1 hour
Elkészítés: 1 hour
Típus: Főétel
Konyha: Egzotikus, Gourmet, Indiai, Nemzetközi
Tálalás: 4 adag
Kalória: 245kcal
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

A páchoz:

  • 750 g csirkemell ( nagyobb kockákra vágva)
  • 1 pohár joghurt
  • 30 g kókuszzsír olvasztva
  • 0.5 db lime kifacsart leve
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál garam masala fűszerkeverék cukor és adalékmentes

A masala szószhoz:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk gyömbér őrölt
  • 150 g paradicsompüré
  • 1 pohár joghurt
  • 0.5 teáskanál chilli vagy cayenne bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék

Elkészítés

  • A garam masala pác hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük, majd a csirkekockákkal összeforgatjuk és az egészet pár órára hűtőbe tesszük pácolódni.
  • A pácolt csirkehúst másnap 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt grillrácson – alátéve egy sütőpapírral bélelt tepsit, ami felfogja a lecsöpögő szószt – megsütjük. Ez eddig csirke tikka egyik változata, ami önálló étel is egyben. Mi azonban itt nem álunk meg ????
  • Amíg a csirke sül, elkészítjük a masala szószt. A kókuszzsíron megpároljuk a szétzúzott fokhagymát és a gyömbért, ráöntjük a paradicsompürét, kicsit még pirítjuk, majd hozzáadjuk a joghurtot és az összes fűszert. Figyelem! Ez egy igazán erős ízű szósz. Ha a lágyabb ízeket kedveled értelemszerűen kevesebb fűszerrel készítsd, közben kóstolgatva.
  • Amikor a csirkemell kész egy serpenyőt felforrósítunk, belekeverjük a sült csirkét, a lecsöpögött pácot, esetleg egy keveset az imént elkészített szószból és rottyantsuk össze bő 1 perc alatt.

Notes

A szószt tálaljuk a hústól külön. Köretnek párolt barnarizst, vagy bulgurt ajánlunk.

Tápanyagok

kalória: 245kcal | szénhidrát: 9g | fehérje: 34g | zsír: 7.5g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: