Gránátalmás lencsesaláta
Könnyű, laktató saláta, amivel fogyókúra alatt is jól lakhatsz.
Előkészület: 40 minutes minutes
Főzés: 10 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: cékla, gránatalma, lencse
Tálalás: 2 fő
Kalória: 282kcal
Cost: 1500 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 200 g lencse
- 130 g cékla
- 90 g gránátalma
- 50 g rukkola
- 40 g feta sajt
- 1 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olíva olaj
- 1 mk só, bors
- 1 csokor petrezselyem
Dresszing
- 1 dl narancslé
- 2 ek olíva olaj
- 1 ek mustár
- 1 mk só, bors
A lencsét átmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. A babérlevelet és egy fokhagymagerezdet beledobunk a főzővízbe. Közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a lencsét.
Amíg fő a lencse az céklát meghámozzuk és felaprítjuk. Sóval, borssal, fokhagymával és olívaolajjal ízesítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük.
Miközben sülnek a zöldségek előkészítjük a saláta többi hozzávalóját: felaprítjuk a petrezselymet, megtisztítjuk a gránátalmát, a feta sajtot kis kockára vágjuk.
Összeállítjuk az öntetet: a narancslevet az olívaolajjal és mustárral kikeverjük,majd sózzuk borsozzuk.
A megfőtt lencsét leszűrjük, kihalásszuk belőle a babérlevelet. A fokhagymát villával szétnyomkodjuk és az öntethez adjuk adjuk. A céklával sült fokhagymával is így járunk el.
Amint langyosra hűlt a sült cékla és a főtt lencse a saláta többi hozzávalójával összekeverjük és tálalhatjuk.
kalória: 282kcal | szénhidrát: 43g | fehérje: 15g | zsír: 7g | telített zsír: 3g | koleszterin: 18mg | rost: 12g | cukor: 18g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]