Gránátalmás lencsesaláta

Gránátalmás lencsesaláta – Egy vagány szilveszteri saláta, ami bőséget hoz az Újévre!

Gyerekkorunk óta tudjuk, hogy szilveszter és újév napján lencsét kell enni, mert szerencsét, gazdagságot,bőséget hoz. De ki mondta, hogy a lencse csak főzelék és leves lehet?! A lencse ritkán használt alapanyag a konyhában, kivéve az év ebben az időszakában, ilyenkor még azok is lelkesen fogyasztják a lencsét, akik egyébként egyáltalán nem hisznek semmiféle babonában. Pedig a lencse egy igazán szuper alapanyag: rostokban és fehérjében gazdag,sok B-vitaminfélét tartalmaz. Magas káliumtartalma segíti a szívet és megregulázza a magas vérnyomást. Ha tudatosan készítjük el, akkor még diétába, mindenmentes étrendbe is jól beilleszthető, például saláta formájában. Laktató fogás, ami magában vagy akár hús mellé köretként is jól mutat. Arról nem is beszélve, hogy nem túl időigényes elkészíteni.

Gránátalmás lencsesaláta

Könnyű, laktató saláta, amivel fogyókúra alatt is jól lakhatsz.
Előkészület: 40 minutes
Főzés: 10 minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: cékla, gránatalma, lencse
Tálalás: 2
Kalória: 282kcal
Cost: 1500 Ft

Hozzávalók

  • 200 g lencse
  • 130 g cékla
  • 90 g gránátalma
  • 50 g rukkola
  • 40 g feta sajt
  • 1 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 mk só, bors
  • 1 csokor petrezselyem

Dresszing

  • 1 dl narancslé
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 ek mustár
  • 1 mk só, bors

Elkészítés

  • A lencsét átmossuk, majd sós vízben feltesszük főni. A babérlevelet és egy fokhagymagerezdet beledobunk a főzővízbe. Közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára főzzük a lencsét.
  • Amíg fő a lencse az céklát meghámozzuk és felaprítjuk. Sóval, borssal, fokhagymával és olívaolajjal ízesítjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt puhára sütjük.
  • Miközben sülnek a zöldségek előkészítjük a saláta többi hozzávalóját: felaprítjuk a petrezselymet, megtisztítjuk a gránátalmát, a feta sajtot kis kockára vágjuk.
  • Összeállítjuk az öntetet: a narancslevet az olívaolajjal és mustárral kikeverjük,majd sózzuk borsozzuk.
  • A megfőtt lencsét leszűrjük, kihalásszuk belőle a babérlevelet. A fokhagymát villával szétnyomkodjuk és az öntethez adjuk adjuk. A céklával sült fokhagymával is így járunk el.
  • Amint langyosra hűlt a sült cékla és a főtt lencse a saláta többi hozzávalójával összekeverjük és tálalhatjuk.

Tápanyagok

kalória: 282kcal | szénhidrát: 43g | fehérje: 15g | zsír: 7g | telített zsír: 3g | koleszterin: 18mg | rost: 12g | cukor: 18g
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!

Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptet is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!

Jó étvágyat és szerencsés új évet kívánunk!

További könnyed, ízletes recept javaslataink:

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: