Őszi gránátalma saláta
Az alábbi zamatos saláta receptünk igazi energiabomba a hideg őszi és téli napokra. Tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ellenben alig tartalmaz kalóriát.
Előkészület: 25 minutes minutes
Főzés: 5 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Gourmet
Kulcsszó: alacsony kalória, édesburgonya, gránatalma, ősz, rukkola
Tálalás: 2
Kalória: 294.6kcal
Cost: 1000 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 120 g bulgur
- 60 g édesburgonya
- 40 g gránátalma
- 70 g paradicsom
- 150 g rukkola
- 1 tk menta
- 1 csokor petrezselyem
Öntet
- 4 ek olívaolaj
- 3 ek balzsamecet
- 1 ek mustár
- 1 tk méz
Az édesburgonyát megtisztítjuk es kisebb darabokra vágjuk majd 180 fokos sütőben megütjük.
A bulgurt pici sóval kétszeres vízben megfőzzük es kicsit hagyjuk hűlni.
Ez idő alatt a zöldségeket es a fűszernövényeket felaprítjuk és megtisztítjuk a gránátalmát.
Ha megsült az édesburgonya kicsit hagyjuk kihűlni. Addig öaszeállitjuk az öntetet, a hozzávalókat összekeverjük.
A saláta hozzávalókat összekeverjük és óvatosan összeforgatjuk az öntettel. önmagában vagy húsokhoz köretként fogyasztatjuk.
kalória: 294.6kcal | szénhidrát: 60.3g | fehérje: 10.5g | zsír: 3.7g | telített zsír: 0.5g | többszörösen telített zsír: 0.8g | egyszeresen telített zsír: 1.6g | rost: 14.4g | cukor: 7.3g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]