Rakott karfiol recept
Egyszerű, mennyei és egészséges
Előkészület: 20 minutes minutes
Főzés: 45 minutes minutes
Típus: Főétel
Konyha: Klasszikus
Kulcsszó: alacsony szénhidrát, karfiol, laktózmentes
Tálalás: 4
Kalória: 432.2kcal
Cost: 3500 Ft
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 900 g karfiol
- 300 g kefír
- 250 g darált pulykahús
- 50 g bulgur
- 1 dl víz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek majoránna
- 1 tk só, bors
- 1 tk olívaolaj
Előkészítjük a hozzávalókat. Hagymát, fokhagymát felaprítjuk, a karfiol megmossuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megfőzzük.
Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük pirospaprikával, majorannával. Egy dl vizet alá öntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt készre pároljuk.
A megfőtt bulgurt összekeverjük a pulykahúsos raguval.
Egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk kanalazunk rá pár kanál kefírt, majd egy kis húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak.
A tetejét megkenjük kefírrel, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük, és végén, 220 fokon, pár percig rápirítunk, hogy szép aranybarna legyen!
kalória: 432.2kcal | szénhidrát: 47.2g | fehérje: 20.7g | zsír: 20.1g | telített zsír: 7g | transzzsír: 0.1g | koleszterin: 46.3mg | rost: 8.1g | cukor: 10.7g
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]