Zabkása chiamaggal
Ha tápláló, energiát adó reggelire vágysz, a zabkása remek választás. Ha körültekintően választod ki az összetevőket, könnyedén kiegyensúlyozott napindító étkezést varázsolhatsz magadnak.A zabnak számos egészségügyi előnye van. Amellett, hogy tele van rostokkal, ezért hosszú távon teltségérzetet biztosít.A chia mag a zabhoz hasonlóan rendkívül tápláló. Gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban és fehérjékben is. Utóbbi különösen a növényi étrendet követők számára lehet hasznos, mivel az esszenciális aminosavak teljes spektrumát tartalmazza.Ezúttal egy éjszakáztatott verziót hoztunk nektek, csupa értékes összetevővel.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]
- 5 dkg zabpehely
- 1 teáskanál chiamag
- 1 teáskanál fahéj
- 6-8 szem dió
- víz vagy növényi tej
A zabot előző éjszaka áztasd be növényi tejbe vagy vízbe.
Add hozzá a chia magot, a fahéjat, és keverd el.
Reggel vedd ki a hűtőből és add hozzá a durvára tört diót. Ha szeretnéd, egy kávéskanál glicinnel édesítsd.
[/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision isMember="false"]
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]