Ha tápláló, energiát adó reggelire vágysz, a zabkása remek választás. Ha körültekintően választod ki az összetevőket, könnyedén kiegyensúlyozott napindító étkezést varázsolhatsz magadnak.
A zabnak számos egészségügyi előnye van. Amellett, hogy tele van rostokkal, ezért hosszú távon teltségérzetet biztosít, segít fenntartani az egészséges koleszterinszintet és a vércukorszintet is szabályozza.
A chia mag a zabhoz hasonlóan rendkívül tápláló. Gazdag omega-3 zsírsavakban, antioxidánsokban és fehérjékben is. Utóbbi különösen a növényi étrendet követők számára lehet hasznos, mivel az esszenciális aminosavak teljes spektrumát tartalmazza.
Ezúttal egy éjszakáztatott verziót (hogy a rostok ne sérüljenek és minden tápanyag megfelelően tudjon hasznosulni a szervezetedben!) hoztunk nektek, csupa értékes összetevővel.
Zabkása chiamaggal
Hozzávalók
- 5 dkg zabpehely
- 1 teáskanál chiamag
- 1 teáskanál fahéj
- 6-8 szem dió
- víz vagy növényi tej
Elkészítés
- A zabot előző éjszaka áztasd be növényi tejbe vagy vízbe.
- Add hozzá a chia magot, a fahéjat, és keverd el.
- Reggel vedd ki a hűtőből és add hozzá a durvára tört diót. Ha szeretnéd, egy kávéskanál glicinnel édesítsd.
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision]