Zöldséges csirkemáj ragu
A csirkemáj rendkívül tápláló élelmiszer. Számos egészségügyi előnnyel bír,, ezért érdemes beiktatni az étrendünkbe. A csirkemáj gazdag kiváló minőségű fehérjében. A megfelelő fehérjebevitel pedig nélkülözhetetlen az izomépítéshez, a szövetek regenerálódásához és a sejtek megfelelő működéséhez. A vitaminok közül található benne A-vitamin, amely fontos a látás, az immunrendszer és a bőr egészsége szempontjából. Kiváló forrása a B12-, a B9-, a B2- és a B3-vitaminnak, amelyek pedig kulcsfontosságúak az energia-anyagcserében, az idegrendszer működésében, valamint a vörösvérsejt-képződésben. A májnak magas a vastartalma, ami segít a vérszegénység megelőzésében. Az ásványi anyagok közül továbbá érdemes még kiemelni a benne található cinket és szelént, amelyek támogatják az immunrendszer megfelelő működését, és pozitív hatással vannak a pajzsmirigy működésére. zöldségekkel gazdagított ragu igazi tápanyagbomba.