Zöldséges csirkemáj ragu

A csirkemáj rendkívül tápláló élelmiszer, mely számos egészségügyi előnnyel bír, ezért érdemes beiktatni az étrendünkbe. 

A csirkemáj gazdag kiváló minőségű fehérjében. A megfelelő fehérjebevitel pedig nélkülözhetetlen az izomépítéshez, a szövetek regenerálódásához és a sejtek megfelelő működéséhez. 

A vitaminok közül található benne A-vitamin, amely fontos a látás, az immunrendszer és a bőr egészsége szempontjából. Kiváló forrása a B12-, a B9-, a B2- és a B3-vitaminnak, amelyek pedig kulcsfontosságúak az energia-anyagcserében, az idegrendszer működésében, valamint a vörösvérsejt-képződésben. 

A májnak magas a vastartalma, ami segít a vérszegénység megelőzésében. Az ásványi anyagok közül továbbá érdemes még kiemelni a benne található cinket és szelént, amelyek támogatják az immunrendszer megfelelő működését, és pozitív hatással vannak a pajzsmirigy működésére. 

A zöldségekkel gazdagított ragu igazi tápanyagbomba! Készítsd el Te is!

Zöldséges csirkemáj ragu

A csirkemáj rendkívül tápláló élelmiszer. Számos egészségügyi előnnyel bír,, ezért érdemes beiktatni az étrendünkbe. A csirkemáj gazdag kiváló minőségű fehérjében. A megfelelő fehérjebevitel pedig nélkülözhetetlen az izomépítéshez, a szövetek regenerálódásához és a sejtek megfelelő működéséhez. A vitaminok közül található benne  A-vitamin, amely fontos a látás, az immunrendszer és a bőr egészsége szempontjából. Kiváló forrása a B12-, a B9-, a B2- és a B3-vitaminnak, amelyek pedig kulcsfontosságúak az energia-anyagcserében, az idegrendszer működésében, valamint a vörösvérsejt-képződésben. A májnak magas a vastartalma, ami segít a vérszegénység megelőzésében. Az ásványi anyagok közül továbbá érdemes még kiemelni a benne található cinket és szelént, amelyek támogatják az immunrendszer megfelelő működését, és pozitív hatással vannak a pajzsmirigy működésére.  zöldségekkel gazdagított ragu igazi tápanyagbomba.
[MM_Member_Decision membershipId="1|2|3"]

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1/2 db cukkini
  • 4 db paradicsom
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 2 marék zöldborsó friss vagy fagyasztott
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés

  • Vágd apróra a hagymát, majd kevés kókuszolajon kezdd el pirítani.
  • Amikor üvegesre pirult, add hozzá a kockára vágott paprikát és a cukkinit. Pirítsd őket pár percig.
  • Amikor picit összeestek a zöldségek, add hozzá a felkockázott paradicsomot és fűszerezd ízlés szerint.
  • Nagyjából 10 perc rotyogtatás után add hozzá a csirkemájat, majd pirítsd tovább a ragut további 10 percig.
  • Ezután add hozzá a zöldborsót és forrald össze az egészet. Ehhez már csak pár perc szükséges.
  • Amikor elkészült, szórd meg a ragut friss petrezselyemmel és válassz mellé köretként rizst, quinoát, esetleg kölest ízlésed szerint.
Elkészítetted?Pineld a @CleanEatingHU vagy jelöld: #cleaneatinghu!
[/MM_Member_Decision] [MM_Member_Decision isMember="false"]

Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!

[/MM_Member_Decision]
Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat:

Zellerkrémleves

A zellergumó tökéletes választás, mert a belőle készült krémleves igazán ízletes és a legjobb választás a hidegebb napokra is.

Elolvasom