Egy igazi lélekmelengető Clean Eating fogás a borús őszi napokra: az édesburgonya kiváló alternatíva a sima burgonya helyett, mert hosszan eltelít, és a hasznos szénhidrátok közé sorolandó.
Az édesburgonyát hámozd meg és vágd vékony karikákra. Ha van uborkaszeletelőd akkor itt az ideje bevetni, hogy segítségével egyforma vastagságúak legyenek a szeletek. A brokkolit és a karfiol szedd apró rózsákra. A póréhagymát szeleteld fel.
A csirkemellet szintén szeld vékony szeletekre és fűszerezd sóval és borssal. Olívaolajon pár perc alatt süsd át mindkét oldalukat.
Amíg sülnek a csirkemell filék készítsd el a szószt: a görög joghurtot keverd ki az olajjal és a fűszerekkel - szerecsendió, kakukkfű, só, bors és fokhagyma.
Pici olívaolajjal kenj ki egy hőálló tálat, és mintha csak hagyományos rakott krumplit készítenél, kezd el rétegezni a hozzávalókat: édesburgonya, spenót, karfiol, brokkoli, póréhagyma, csirkemell sorrendben. Minden zöldséges réteget egy kis joghurttal zárj. Az utolsó réteg édesburgonya legyen, amelyre kend rá a maradék joghurtos szószt.
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!