Egy igazi lélekmelengető clean eating fogás a borús őszi napokra!
Visszavonhatatlanul beindult az őszi szezon, és ahogy hűl a levegő, egyre többször vágyunk valamilyen laktató, meleg ételre. Nyáron a számtalan szezonális alapanyagnak köszönhetően könnyen tudtunk egészséges ételeket készíteni. De télen, hogyan oldjuk meg, hogy főtt ételek is hasonlóan egészségesek legyenek valamint megfelelő mennyiségű zöldséget is tartalmazzanak? A kérdésre mi sem egyszerűbb a válasz, mint a különféle szezonális zöldségekből összepakolt egytálételek!
A sütőtök mellett az őszi/téli szezon másik nagyágyúja az édesburgonya. Az édesburgonya egy nagyon jó alternatíva a sima burgonya helyett, mert hosszan eltelít, és a hasznos szénhidrátok közé sorolandó. Bár energiatartalma nem marad el a sima burgonyától (86 kalória van 100 grammban), azonban könnyen beilleszthető az egészséges, clean eating étrendbe is, hiszen számtalan az emberi szervezetre előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Amellett, hogy komplex szénhidrát és hosszú időre teltségérzetet biztosít, A-, C- és E-vitamint tartalmaz, antioxidáns hatású. Magas a rosttartalma, ugyanakkor alacsony a glikémiás indexe így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják. Ráadásul manapság könnyű hozzájutni és sokoldalúan felhasználható édes és sós ételekhez egyaránt. Az alábbi módon elkészítve egy kis csirkemellel és plusz zöldséggel felturbózva pedig még az alakod sem fogja kárát látni ennek az igazi szuper alapanyagnak.

Zöldséges rakott édesburgonya
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
Reméljük megjött a kedved, hogy kipróbáld ezt a receptünket is. Ha igen, készítsd el és írd meg Nekünk kommentben, hogy sikerült!
Jó étvágyat kívánunk! 🙂
További könnyed, ízletes recept javaslataink: