Az Édesburgonya egy kifejettem diétásnak számító, rostokban és számos tápanyagban gazdag szuper gyökérzöldség. Zöldségek közül az egyik legtöbb vitamin benne található. Óriási A-vitamin bomba, ami miatt bőrfiatalító és szemerősítő hatású. (Egy ekkora adag például az A-vitamin napi szükségletének közel 400%-át ) Szénhidrát tartalma viszont alacsony és jó részt rostokbol áll, ezért glikémiás indexe alacsony. Ezért is szeretjük annyira 🙂 Készíthetünk belőle sült krumplit, chipset, tehetjük mindenféle süteményekbe (ezekről recept itt: édesburgonya receptek) ééééééés készíthetünk belőle nagyon finom diétás burgonyapürét is 🙂 Ma ez fog elkészülni, az élvezeteket pedig megkoronázzuk egy különlegesen ízesített csirkemell sülttel. Ez ugyanis pesztóval készül, de nem akármilyen pesztóval! ezt a zöld krémet ugyanis rukkolából készítjük. Csak röviden: a rukkola másik kedvencünk, mely emésztést segítő hatásával azt is leveszi a lábáról, aki nem szereti. Pikáns, csípős mustárszerű íze miatt nem csak salátákban használhatjuk, de gondolhatunk rá fűszerként is. Egy isteni fogás tehát adott: rukkolapesztó, csirkemell, édesburgonya…nyami 🙂 Elkészítése egyszerű, viszonylag olcsó, így a mindennapok kedvence is lehet.

Rukkolapesztós csirke édesburgonya pürével
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 90 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!