Bonyolultnak hagnzik, de ez egy rendkívül egyszerű különleges recept, amit bárki össze tud dobni 15 perc alatt.
Tápanyagok 1 adagban
Kalória:365, Protein: 33g, Szénhidrát: 30g, ebből cukor: 9g, Zsír: 10g, Rost: 7g, Nátrium: 169mg, Koleszterin: 65mg
Összetevők:
- 1/4 csésze clean mogyoróvaj
- 1/4 csésze / 240 ml kókusztej
- 2 ek. rizs ecet
- 2 ek. koriander
- 1 ek. / 15 ml friss citromlé
- 1 ek. / 15 ml friss darált gyömbér
- 1 tk csökkentett nátriumtartalmú szójaszósz
- 1 ek nyers méz (low-carb diétázók hagyják ki így cukormentes lesz az étel!)
- 1/2 ek. pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- 1-2 tk. kókuszzsír
- 20 dkg zöldbab
- 50 dkg édesburgonya
- 1 vöröshagyma felaprítva
- 1/2 kg csirkemell 1 centis darabokra vágva
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a grillsütőt magas hőfokra (250-300 celsius)
2. Egy közepes tálban habverővel keverd egyenletesre a következőket: mogyoróvaj, tej, ecet, 2 evőkanál koriander, méz, citromlé, gyömbér, szójaszósz, bors pehely és a fokhagymát.
3. Vágj kb 30 cm széles alufólia négyzeteket. mindegyiket vékonyan kend be kókuszzsírral az újjad, vagy ecset segítségével. Tedd a babot, a felszeletelt édesburgonyát és a hagymár a fólia közepébe majd tedd körő a csirkemellet és oszlasd el rajta az előbb készített mogyoróvajas krémet. Formázz batyukat a fóliából.
4. Tedd a fóliát a grillsütőbe, vagy egy tepsibe és süsd kb 25 percig. Néha ellenőrizd óvatosan felnyitva valamelyik batyut.