5 tipp, hogy plusz kilók nélkül teljen a karácsony!

A karácsony a szeretet ünnepe. A meghittség, a hála, a boldogság időszaka – és persze a finom ételeké, italoké. Csak aztán könnyen azt vehetjük észre, hogy kilóink új társaságot kaptak: karácsonyi zsírpárna formájában.

Ez azonban elkerülhető – anélkül, hogy komolyabb kompromisszumokat kellene kötnünk. Hiszen a karácsony mégis csak az önfeledt, boldog ünneplésről szól. Szerencsére nem kell lemondanunk a karácsonyi élvezetekről: elég csupán néhány dologra odafigyelnünk, és olyan csapdát állíthatunk a plusz kilóknak, amit még Kevin is megirigyelne! 🙂

Íme 5 Clean tipp a karácsonyi plusz kilók ellen!

1. Igyunk sok vizet!

Nem győzhetjük elégszer ecsetelni a vízfogyasztás fontosságát. Igyunk naponta MINIMUM 1,5 liter (csap)vizet – de inkább többet, különösképp, ha rendszeres testmozgást végzünk. Ha pedig az ünnepek alatt koccintunk egy-egy pohár borral, akkor is érdemes folyamatosan ügyelni a hidratálásra is.

2. Egy frissítő séta mindig jó ötlet!

Oké, a karácsonyi programhoz hozzátartozik, hogy a hatalmas kajálás után rögtön horizontális pozícióba helyezzük magunkat, hogy neutralizáljuk a posztprandiális bágyadtságot – vagyis kidőlünk a kajakómától. De mi lenne, ha inkább tennénk egy rövid sétát a friss levegőn?

Segít az emésztésben, jót tesz a közérzetünknek és még néhány kalóriát is elégetünk vele.

3. Készítsd fel a szervezeted a kajadömpingre!

Tudatosan, előre megfontoltan készüljünk fel a karácsonyi lakomára. Első lépésként már az ünnepeket megelőző napokban (vagy akár hetekben) fokozatosan, mindig egy picit vegyük lejjebb napi fogyasztásunkat: együnk kicsivel mindig kevesebbet. Legjobb, ha napi 2 étkezésre le tudjuk csökkenteni a napi bevitelünket – ez segít formába lendülni, és bűntudat nélkül fogyaszthatjuk el az ünnepi extra finomságokat.

4. Clean karácsony – miért is ne?

Attól még, hogy valami ínycsiklandó, nem muszáj, hogy ártalmas legyen… sőt!

Mi lenne, ha idén a karácsonyi fogásokat, süteményeket tiszta, organikus alapanyagokból készítenénk el – mindenféle mesterséges ízfokozó, tartósítószer és hozzáadott ártalmas méreganyagok nélkül?

Ha megoldható, vásároljunk/rendeljünk egyenesen a termelőtől – így nemcsak minőségi, organikus árut kapunk, de a hazai kistermelőket is támogatjuk.

5. És persze próbáljuk ki a legszuperebb karácsonyi Clean recepteket!

Nem kell lázasan keresgélnünk egészséges süteményeket – összeszedtünk néhány ínycsiklandó és szuperegészséges karácsonyi édességet, amelyekkel lenyűgözhetjük édesszájú családtagjainkat.

Zserbó, mogyoróvajas keksz, Clean bejgli – ide kattintva megtalálod a legfinomabb karácsonyi Clean sütiket!

Diétás karácsonyi édességek

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!

 

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Tartalmainkat először hírlevél-olvasóinknak küldjük el. Iratkozz fel, hogy elsőként kapd meg leveleinket!

Olvass további hasznos tartalmakat: