Nyár volt, eper szezon, én pedig lelkes édességrajongó vagyok, úgyhogy ismét alkottam
4 adag 10 perc • kb 300 Ft.
Összetevők:
- 2 tojásfehérje
- 25 dkg eper
- 1 mérőkanál epres proteinpor
- Stevia ízlés szerint
Elkészítés:
1. Az epret mossuk meg, és turmixoljuk le pürés állagúra.
2. Egy mély tálba öntsd bele az eperpürét, az édesítőt és a két tojásfehérjét, majd kezdd el felverni mixerrel.
3. Fokozatosan adagold hozzá a proteinport és addig habosítsd, amíg már viszonylag hab állagú. Sosem lesz annyira kemény, mint az önmagában felvert tojásfehérje, úgyhogy ne légy csalódott, hogy kicsit puhább
4. Töltsd kis kelyhekbe és tedd hűtőbe, vagy fagyasztóba és akkor fagyiként is fogyaszthatod
Tipp: Más gyümölcsökkel is kipróbálhatod pl.: málnával. Sárgabarackkal is működik én akkor vaníliás proteint tettem hozzá.