Ez a recept mindenkinek való, aki unja a hagyományos csirkemelles ételeket, és szeretne végre egy különleges ízt otthonába varázsolni. Egyszerű, viszonylag kis költségvetésű, mégis fancy étel, mely több elkészítési lehetőséget is magában rejt. Ráadásul a spejzban régóta porosodó kókusztejkonzerved egyik legjobb felhasználási módja. 🙂
Magas proteintartalma és közepes zsírtalalma miatt inkább ebédre vagy edzés utáni étkezésnek ajánljuk. Érdemes valamilyen egészséges tésztával enni, de kipróbálhatod akár rizzsel is. A tápanyagtartalmat köret nélkül számoltuk.
Ha szeretsz főzni, és kipróbálnál valami újat, vagy esetleg úgy érzed, végleg megutáltad a csirkemellet, akkor is tegyél vele egy próbát, mert az étel garantáltan új ízvilága megfog és rabul ejt. Íme új csirkemelles kedvenced 🙂
[MM_Member_Decision isMember=’false’]
Csirke kókuszos limeszószban
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 350 ml kókusztej
- 1 db lime
- 1 dl clean alaplé
- 0.5 fej fehérhagyma
- 1 szál chili
- 1 teáskanál tápióka keményítő
- himalája só
- fehér bors
- 1 evőkanál kókuszzsír
- néhány szál koriander (opcionális, friss)
Elkészítés
- Előkészületek: A csirkemellet vágd két egyforma szeletre, húslapítóval picit lapítsd ki. A lime-to alaposan mosd meg,majd reszeld le a héját és facsard ki a levét. A fehérhagymát és a koriandert vágd apróra.
- Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt. A húst oldalain sózd és borsozd, majd süsd nagy lángon az alaposan felhevített serpenyőben mindkét oldalát. Ha kész vedd ki és tedd félre.
- A serpenyőben a maradék kókuszzsíros szaftba tedd a felaprított fehérhagymát, sózd és alacsony lángon párold meg. Add hozzá a félbevágott chilit, majd öntsd fel a clean alaplével (tudjátok: sima, szűrt zöldségleves). Add hozzá a lime levét, a koriandert, a sót és a fehérborsot. amikor forr, vedd le a lángot és rotyogtasd 5 percig. Ezt követően add hozzá a kókusztejet, keverd el, majd még mielőtt felforr add hozzá a tápióka keményítőt. Keverd alaposan addig, amíg besűrűsödik. Az utolsó percben keverd hozzá a lime reszelt héját. (Megj.: Fontos,hogy valódi, konzerv kókusztejet használj, ne dobozos kókuszital, és ne vizezett "light" kókusztejet! A tápiókakeményítőt akár elhagyhatod, az csak arra jó, hogy krémesebb szaftot kapj. Igazából mi is így tettünk, így a fotón látható hígabb szaftot kapod.)
- A szószt öntsd a húsra, és szórd meg egy kevés korianderrel. A legjobb valamilyen egészséges tésztával enni (mi Rédei tönköly fusilit választottunk)
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision membershipId=’2|3′]
Csirke kókuszos limeszószban
Hozzávalók
- 1 db csirkemell
- 350 ml kókusztej
- 1 db lime
- 1 dl clean alaplé
- 0.5 fej fehérhagyma
- 1 szál chili
- 1 teáskanál tápióka keményítő
- himalája só
- fehér bors
- 1 evőkanál kókuszzsír
- néhány szál koriander (opcionális, friss)
Elkészítés
- Előkészületek: A csirkemellet vágd két egyforma szeletre, húslapítóval picit lapítsd ki. A lime-to alaposan mosd meg,majd reszeld le a héját és facsard ki a levét. A fehérhagymát és a koriandert vágd apróra.
- Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt. A húst oldalain sózd és borsozd, majd süsd nagy lángon az alaposan felhevített serpenyőben mindkét oldalát. Ha kész vedd ki és tedd félre.
- A serpenyőben a maradék kókuszzsíros szaftba tedd a felaprított fehérhagymát, sózd és alacsony lángon párold meg. Add hozzá a félbevágott chilit, majd öntsd fel a clean alaplével (tudjátok: sima, szűrt zöldségleves). Add hozzá a lime levét, a koriandert, a sót és a fehérborsot. amikor forr, vedd le a lángot és rotyogtasd 5 percig. Ezt követően add hozzá a kókusztejet, keverd el, majd még mielőtt felforr add hozzá a tápióka keményítőt. Keverd alaposan addig, amíg besűrűsödik. Az utolsó percben keverd hozzá a lime reszelt héját. (Megj.: Fontos,hogy valódi, konzerv kókusztejet használj, ne dobozos kókuszital, és ne vizezett "light" kókusztejet! A tápiókakeményítőt akár elhagyhatod, az csak arra jó, hogy krémesebb szaftot kapj. Igazából mi is így tettünk, így a fotón látható hígabb szaftot kapod.)
- A szószt öntsd a húsra, és szórd meg egy kevés korianderrel. A legjobb valamilyen egészséges tésztával enni (mi Rédei tönköly fusilit választottunk)
Notes
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]