Ha van otthon wokunk és már kiismerjük magunk a konyhában érdemes megpróbálkozni az ázsiai ételekkel. Egészségesek és fantáziadúsak, akárcsak mai receptünk 🙂
[MM_Member_Decision isMember=’false’]
Thai narancsos marha, barnarizzsel
Hozzávalók
A mártáshoz:
- 2 evőkanál szójaszósz csökkentett nátriumtartalmú
- 1,5 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál méz
- 1/4 teáskanál bors frissen őrölt
- 1/4 teáskanál kínai 5 fűszer por vagy ¼fahéj és 1/8őrölt édeskömény és szegfűszeg
- 1 evőkanál szezámolaj
A sütéshez:
- 450 g marha hús pl. felső hátszín
- 400 g brokkoli
- 1 narancs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szőlőmagolaj 15 ml
- 1 evőkanál gyömbér frissen darálva (6 g), vagy ½ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 csipet só
- 2 teáskanál szezámmag. 5 g
- 550 g rizs barna rizs párolva, köretnek
Elkészítés
- A mártás alapanyagait keverjük össze majd tegyük félre, állni.
- A wokban forraljunk fel vizet, majd lefedve főzzük a brokkolit 4-5 percig. Ha kész tegyük félre a brokkolit és külön a vizet egy tálba.
- Vágjuk fel a marhahúst a hús rostjaival ellentétes irányban 3 centi hosszú darabokra. Majd egy nagy tálban keverjük össze a darált fokhagymával, gyömbérrel és sóval.
- A szőlőmagolajat hevítsük fel a wokban, majd tegyük bele a fűszerezett marhahúst. 2 percig hagyjuk sülni, majd kevergessük egy fakanállal. Adjuk hozzá a szezámmagot, a narancs lereszelt héját és ha szükséges csökkentsük a lángot. Kevergessük még 2-3 percig, amíg a marha teljesen megsül, közben ha száraznak ítéljük adunk hozzá a brokkoli vízéből egy keveset.
- Amikor a marha kész adjuk hozzá a mártást és a brokkolit, és melegítsük egy percig.
- Szervírozzuk 4 részre osztva barna rizzsel, a tetején megszórva a felkockázott naranccsal.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]
[MM_Member_Decision membershipId=’2|3′]
Thai narancsos marha, barnarizzsel
Hozzávalók
A mártáshoz:
- 2 evőkanál szójaszósz csökkentett nátriumtartalmú
- 1,5 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál méz
- 1/4 teáskanál bors frissen őrölt
- 1/4 teáskanál kínai 5 fűszer por vagy ¼fahéj és 1/8őrölt édeskömény és szegfűszeg
- 1 evőkanál szezámolaj
A sütéshez:
- 450 g marha hús pl. felső hátszín
- 400 g brokkoli
- 1 narancs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szőlőmagolaj 15 ml
- 1 evőkanál gyömbér frissen darálva (6 g), vagy ½ teáskanál őrölt gyömbér
- 1 csipet só
- 2 teáskanál szezámmag. 5 g
- 550 g rizs barna rizs párolva, köretnek
Elkészítés
- A mártás alapanyagait keverjük össze majd tegyük félre, állni.
- A wokban forraljunk fel vizet, majd lefedve főzzük a brokkolit 4-5 percig. Ha kész tegyük félre a brokkolit és külön a vizet egy tálba.
- Vágjuk fel a marhahúst a hús rostjaival ellentétes irányban 3 centi hosszú darabokra. Majd egy nagy tálban keverjük össze a darált fokhagymával, gyömbérrel és sóval.
- A szőlőmagolajat hevítsük fel a wokban, majd tegyük bele a fűszerezett marhahúst. 2 percig hagyjuk sülni, majd kevergessük egy fakanállal. Adjuk hozzá a szezámmagot, a narancs lereszelt héját és ha szükséges csökkentsük a lángot. Kevergessük még 2-3 percig, amíg a marha teljesen megsül, közben ha száraznak ítéljük adunk hozzá a brokkoli vízéből egy keveset.
- Amikor a marha kész adjuk hozzá a mártást és a brokkolit, és melegítsük egy percig.
- Szervírozzuk 4 részre osztva barna rizzsel, a tetején megszórva a felkockázott naranccsal.
Tápanyagok
Ezt a receptet a Clean Eating Program részeként ingyen letöltheted! Nem vagy még tag? Próbáld ki most, egy hétre csak 990 Ft-ért! 300+ egészséges recept, 5 db e-könyv és tudástár vár rád! Kattints ide, és csatlakozz most az Életmódprogramhoz!
[/MM_Member_Decision][/MM_Member_Decision]